Pregledali smo sedmični program za vas

Kao i svake sedmice, u ponudi m:tel IPTV-ja vas očekuje dosta zanimljivog sadržaja, a evo šta vam mi preporučujemo.

Ponedjeljak, Cinemax, Diabolik u 21.35, (pozicija kanala 353)

Izmišljeni grad Clerville, 1960-ih. Nepogrešivi Diabolik, džentlmen gangster čiji je pravi identitet nepoznat, zadao je još jedan udarac policiji, ponovo pobjegavši svojim crnim Jaguarom E-type. U međuvremenu, u gradu vlada veliko iščekivanje zbog dolaska Lady Kant, fascinantne nasljednice koja će sa sobom donijeti poznati ružičasti dijamant. Neprocjenjivi dragulj ne izmiče Diabolikovoj pažnji, koji u pokušaju da ga se dokopa biva očaran ženinim neodoljivim šarmom. Ali sada je sam život majstorskog lopova u opasnosti: odlučni i nepotkupljivi inspektor Ginko i njegov tim konačno su pronašli način da ga namame na vidjelo i ovoga puta Diabolik se neće moći izvući sam.

Utorak, HBO, Pariške uspomene u 20.00 (pozicija kanala 350)

Jedne jesenje subotnje večeri Mia se zatekne usred terorističkog napada u pariškom bistrou. Tri mjeseca poslije i dalje je vidno traumatizovana te, sjećajući se samo djelića te večeri, odlučuje istražiti svoja sjećanja kako bi opet vratila sreću u svoj život.

Srijeda, Cinemax 2, Prijemni ispit u 20.30 (pozicija kanala 354)

Rojin, mlada žena slomljenog srca koja pati od depresije nakon nestanka vjerenika, priprema se za prijemni ispit na fakultetu. Ako ne uspije, otac će je prisiliti na brak. Ako uspije, mogla bi se izboriti za emancipovaniji život i izbjeći sudbinu svoje starije sestre Shilan, koja je nesrećno udata. Vidjevši da se njena mlađa sestra bori da ostvari svoj san, Shilan joj očajnički želi pomoći da položi ispit na bilo koji način. Njena odluka stavlja obje sestre pod velik pritisak i kod kuće i u školi jer se upletu u mrežu korupcije koja povezuje sve dijelove društva.

Četvrtak, HBO 2, Venom u 20.40 (pozicija kanala 351)

Priča o evoluciji Marvelovog zagonetnog, složenog i opakog lika – Venoma! Eddie Brock (Tom Hardy) je slomljen čovjek koji je izgubio sve, uključujući posao i vjerenicu. Baš kad mu život padne na najniže grane, on postaje domaćin vanzemaljskom simbiotu, što rezultira čudesnim supermoćima preobrazivši ga u Venoma. Hoće li te moći omogućiti tom novom ubojitom zaštitniku da pobijedi velike sile zla, pogotovo mnogo jačeg i bolje naoružanog suparničkog simbiota, Riota?

Subota, Superstar TV, Oluja u 20.00 (pozicija kanala 300)

Radnja je smeštena u period – nekoliko dana prije operacije “Oluja” sve do završetka operacije, s epilogom koji se ukratko prikazuje i izbjegličku život naših junaka i njihovo snalaženje van Krajine. Radnja se događa kroz dvije dominante narativne linije od kojih jedna prati život Ilije, Jelene i njihovog sina Petra. Ilija je diverzant kojeg “Oluja” zadesi dok je na frontu i Ilija iz ratnog pakla grčevito pokušava da se vrati porodici. Ilija ne zna da su mu supruga i sin u koloni, niti pretpostavlja gdje i kako će se završiti njihov progon. U potrazi za njima, Ilija gubi svoje prijatelje iz čete i jedva spašava sopstveni život.