Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih TV sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar, Posjeta u 21:00, (pozicija kanala 300)

Četiri priče, utemeljene na događajima iz stvarnog života, o četvoro ljudi iz različitih društvenih slojeva, koji se nalaze u istražnom zatvoru, čekajući slobodu ili suđenje. Uspješan fudbaler i mlada nada koja je na korak od potpisivanja ugovora koji će mu promijeniti život, budi se u bolnici kao vinovnik smrtonosne saobraćajne nesreće koje se ne sjeća. Druga priča je o mužu i ženi, u čijim kolima je pronađena torba sa novcem ukradenim u pljački. Treća je o čovjeku koji je gurnuo kontrolora gradskog prevoza i koji je udario glavom o beton. Četvrta je o porodičnim i prijateljskim vezama koje se rasplamte nakon požara u jednom mjestu u Vojvodini. Svako od njih nalazi se pred istom odlukom – biti oslobođen ili biti istinski slobodan?

Utorak, Cinemax, Vruća posjeta u 20:00 (pozicija kanala 353)

Uštogljena policajka koja igra po pravilima (Reese Witherspoon) pokušava zaštititi seksi, otvorenu udovicu (Sofia Vergara) od narkobosa dok bježe Teksasom pred korumpiranim policajcima i plaćenim ubicama.

Srijeda, HBO, Veliki George Foreman u 20:00 (pozicija kanala 350)

Film se temelji na istinitoj priči o jednom od najvećih boksera svih vremena. Podstaknut siromašnim djetinjstvom, Foreman je usmjerio svoj bijes u to da postane osvajač zlatne olimpijske medalje i svjetski prvak u teškoj kategoriji, nakon čega je uslijedilo iskustvo blisko smrti koje ga je odvelo od ringa do propovjedaonice. Ali kad primijeti da se njegova zajednica muči duhovno i finansijski, Foreman se vraća u ring i ulazi u istoriju vraćajući svoju titulu, postavši najstariji i najneočekivaniji svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji.

Četvrtak, DOX TV, Sam preko Antarktika u 21:59 (pozicija kanala 405)

Poznati istraživač Adam Šolc uzima kanu i pokazuje pun repertoar vještina preživljavanja u divljini na fantastičnom putovanju od skoro 4.000 km na pustom sjeveru. Šolcov cilj je da pređe veći dio najsjevernijih divljih predjela zemlje, od Jukona do Nunavuta, u trci sa prirodnim silama; on mora da se kreće opasnim i neobilježenim vodenim putevima prije nego što zima učini da se taj teren ne može preći.

Petak, Superstar 2, Državni posao u 20.00 (pozicija kanala 301)

Kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice. Emisija u stvari predstavlja prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću, kao i razmišljanje trojice zaposlenih o dnevnim događajima u istom, ali i razmišljanje o životu i društvu uopšte.