Pregledali smo sedmični program za vas

Kao i svake sedmice, izdvajamo za vas neke od zanimljivih TV sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, DOX TV, Marilyn: Konačna istina u 21.56 (pozicija kanala 405)

Lista ljubavnika i muževa Marylin Monroe je mnogima poznata. Ali jedini muškarac kojeg Marilyn Monroe nikada nije uspjela pronaći, iako ga je cijeli život tražila, bio je njen otac. Nakon više od dvije godine istraživanja, zahvaljujući pramenu kose Marilyn Monroe, izdvojen je hromozom iz očeve loze glumice i upoređen s potomcima muškaraca s kojima je Marilynina majka izlazila u to vrijeme. Ovo naučno i istorijsko istraživanje odvodi nas na putovanje od Sjedinjenih Država do Engleske i Francuske i skida veo s jedne od posljednjih tajni u vezi sa slavnom glumicom.

Utorak, Superstar, Nestali u akciji 2: Početak u 22:00, (pozicija kanala 300)

Deset godina prije nego što je predvođenjem hrabre akcije oslobodio američke ratne zarobljenike iz zatočeništva brutalnog generala, narednik James Braddock (Chuck Norris) i sam je bio u sličnoj situaciji. U zatvoreničkom kampu u sjevernom Vijetnamu, koji je vodio narednik Yin (Soon-Teck Oh), zarobljenici su bili primorani uzgajati opijum za francuske krijumčare droge. Takođe, Yin ih je silom pokušavao slomiti i nagovoriti da potpišu dugu listu ratnih zločina, koju je kasnije namjeravao iskoristiti za “čišćenje” vlastitog imena.

Srijeda, HBO 2, Pikseli u 15.20 (pozicija kanala 350)

Kada međugalaktički vanzemaljci otkriju sadržaje klasičnih arkadnih igara te ih protumače kao objavu rata, napadnu Zemlju modelirajući svoje napade prema videoigrama –  američki predsjednik Cooper mora pozvati svoje stare prijatelje gejmere da spase svijet prije nego što ga unište PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede i Space Invaderi.

Četvrtak, Cinemax, Californie u 18.35 (pozicija kanala 353)

Jamila je živahna i snalažljiva Marokanka za koju se čini da ima veliki potencijal da postigne velike stvari – ili da izazove megakatastrofe. Film je prati iz dana u dan od 9. do 14. godine, u gradiću u južnoj Italiji gdje živi, kako bi rekonstruisao fascinantno lično putovanje koje Jamila preduzima – uključujući neuspjehe i zaobilaznice – kako bi pronašla svoje mjesto u svijetu.

Petak, Superstar 2, Močvara u 10.00 (pozicija kanala 301)

Serija prati inspektora Nikolu, čiju ulogu tumači Goran Bogdan, bivšeg huligana, koji mora da se suoči sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama kako bi otkrio manijakalnog ubicu. Što mu je bliži u istrazi, to je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje. Ovo je priča o grijehu i žudnji, o ljubavi i mržnji, ovo je priča o prijateljstvu koja počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasioci i mučitelji, žrtve i dželati. Ovo je najzad i priča o jednom gradu koji lagano tone u močvaru svoje prošlosti.