Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz m:tel IPTV podnude u kojima će uživati sve generacije.

 Utorak, Minimax, 100% Vuk: Legenda o Mjesečevom Kamenu u 21.35 (pozicija kanala 204)

Fredi Lupin zna da ima sve što mu je potrebno da dobije mjesto u elitnoj noćnoj patroli. Samo treba da završi školu, dokaže da može da uradi sve što i drugi vukovi, ali i da pazi da njegovo rozo krzno ne upadne u nevolju. Ali Frediju je već od starta krenulo “čupavo”, kada njegov školski drug Ivan Beovulf, dječak iz moćne rivalske porodice vukodlaka, postane njegov neprijatelj. Pored toga, neko mu je ukrao dragocjeni mjesečev kamen.

Srijeda, 24Kitchen, Vina svijeta u 10.00 (pozicija kanala 505)

 Matthew Goode i Matthew Rhys kreću put Rima gdje se prepuštaju “slatkim grijesima”: za doručak jedu sladoled, uče peći kolače i probavaju slatka vina. Joe Fattorini odlazi u Šangaj kako bi snimio dva posebna priloga. Kako će se snaći u ulozi someliera i hoće li uspjeti plasirati “svoja” vina na najuzbudljivijem tržišta vina na svijetu? Koje će vino odabrati uz žabe na sečuanski način? Vrhunski kuvar Peter Gordon vraća se svojim novozelandskim korijenima i priprema jelo koje se lijepo slaže s njegovim omiljenim novozelandskim vinom…

Četvrtak, Cinemax, Još samo malo u 7.35 (pozicija kanala 353)

Trinaestogodišnji Ramin Mehdipour i njegova iranska porodica žive u izbjegličkom centru u Finskoj. Upravo kad Ramin počinje uživati u školskim praznicima, porodica prima strašnu vijest da im je odbijen zahtjev za azil. Mehdipouri ulažu konačnu žalbu i nastavljaju sa svojim svakodnevnim životom, pokušavajući zadržati pozitivan stav uprkos prijetećoj opasnosti od deportacije. Kako Ramin krene u novu školsku godinu, svaki trenutak, svako prijateljstvo biće dragocjenije nego ikada.

Petak, HBO, Izgubljeni transport u 20.55 (pozicija kanala 350)

U proljeće 1945. deportacioni voz sa preko 2.000 zatvorenika jevrejskih koncentracionih logora zapeo je u Istočnoj Njemačkoj. Njemačke mašinovođe bježe od Crvene armije koja je već zauzela obližnje selo Trobitz. Ljudi u vozu prepušteni su sami sebi i oslanjaju se na pomoć iz sela. Ali usred dubokog nepovjerenja, očaja i želje za osvetom neočekivano se razvija prijateljstvo između Njemice Winnie, nizozemske jevrejke Simone i ruske snajperistkinje Vere. Inspirisan istinitim događajima, “Izgubljeni transport” govori o tri snažne ženske protagonistkinje koje se, u ruševinama rata, moraju osloboditi svojih strategija preživljavanja, prevladati ogorčenost, ljutnju i nepovjerenje kako bi ponovo vidjele druge kao ljudska bića.

Subota, FOX Life, Američka nevjesta u 12.05 (pozicija kanala 306)

Mladi Englez se zaljubi u zgodnu i glamuroznu Amerikanku sa kojom će se ubrzo i vjenčati. Sele se u njegovu luksuznu porodičnu kuću. Ipak, naizgled idilični svijet porodiceWhittaker biće uzdrman dolaskom lijepe Amerikanke koja ne mari za englesku uštogljenost.