Pregledali smo sedmični program za vas

Pročitajte koje sadržaje ove nedjelje izdvajamo iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, HBO, Elle u 23.35 (pozicija kanala 350)

Michele, šefici uspješne firme koja se bavi videoigrama, svijet se okrene naopačke kada je seksualno napadnu u njenom stanu. Umjesto da prijavi zločin policiji, ona odluči da sama traži i kazni počinioca. Michele (Isabelle Huppert) izgleda neuništivo, ima isti nemilosrdni stav u svom ljubavnom životu kao i u poslu. Nakon napada, Michelein se život zauvijek promijeni. Kad odlučno uđe počiniocu u trag, oboje bivaju uvučeni u neobičnu i uzbudljivu igru koja bi se mogla svakog trena izmaći kontroli.

Utorak, DOX TV, Zemlja kartela u 21.53 (pozicija kanala 405)

U meksičkoj državi Michoacán José Mireles, zvani El Doctor, predvodi grupe Autodefensas, građanski ustanak protiv narkokartela koji godinama hara regijom. Istovremeno u Arizoni, u koridoru dugom 84 metra zvanom Kokainski prolaz – američki veteran Tim Foley, zvani Nailer, predvodi malenu paravojnu grupu Arizonska granična izvidnica kojoj je cilj zaustaviti probijanje meksičkih narkoratova preko američke granice. Film je osvojio čak 17 nagrada na festivalima i 36 nominacija: među ostalima, 2016. osvojio je 3 Emmy-ja, na Sundance Film Festivalu 2015. osvojio je nagrade za najboljeg reditelja američkog dokumentarnog filma (Matthew Heineman) te za kameru, a 2016. je nominovan je za Oscar-a u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma.

Srijeda, Superstar TV, Balkanski špijun u 13.45 (pozicija kanala 006)

Beograđanin Ilija Čvorović (D. Stojković) bivši je staljinista koji je zbog svojih uvjerenja nedužan proveo nekoliko godina na Golom otoku. Pritisnuti lošom ekonomskom situacijom, Ilijina žena Danica (M. Banjac) iznajmi sobu podstanaru, povratniku iz Francuske Petru Jakovljeviću (B. Todorović) koji u Beogradu namjerava otvoriti krojački salon. Ilija je pozvan na rutinski razgovor u policiju, kratko ispitivanje u vezi novog podstanara, međutim taj kratki, rutinski sastanak u Iliji izazove sumnju te u podstanaru počne gledati agenta stranih sila, koji ima zadatak rušiti državu i njezin poredak. Načetih živaca, slabog srca, izgubljen u vremenu i prostoru Ilija postaje paranoičan…

Četvrtak, National Geographic, Posljednji divovi: divlje ribe: Divovske jesetre u 23.00 (pozicija kanala 401)

Prva epizoda serijala tokom kojeg se Cyril i njegov pustolovni filmski tim upuštaj u opasnu misiju kako bi pomogli naučnicima da zaštite praistorijsku bijelu jesetru.  Cijeli serijal obiluje avanturama, a vidjećemo kako ekipa prolazi i kroz brzake prepune raža, kamp lovokradica i suočavanje s naoružanim lovcima. U jednoj epizodi Cyril se bori za život nakon što upadne u rijeku prepunu divovskih crnih pirana.

Petak, Prva TV, Hotel Beograd u 23.20 (pozicija kanala 005)

Nekadašnji vlasnik moskovskog hotela „Eleon”, Paša, postaje vlasnik hotela sa pet zvjezdica u Beogradu, koji mu je poklonila tetka, kako bi svom razmaženom sestriću stvorila situaciju u kojoj će se sazreti. Paša, srpski zavodnik i veseljak živi ne znajući za nevolje sve dok jednog dana slučajno ne načini štetu- višemilionsku! Kako bi otplatio dug, šef mafije primorava Pašu da se oženi njegovim ćerkom. Dok djevojka priprema vjenčanje, Paša, nakon četiri godine razdvojenosti iznenada se susreće u Beogradu rusku ljubav, Dašu. Glavne uloge tumače: Miloš Biković, Dijana Požarskaja, Ljubomir Bandović, Jelisaveta Orašanin, Miodrag Radonjić…