Pregledali smo sedmični program za vas

Kao i svake sedmice, u ponudi m:tel IPTV-ja vas očekuje dosta zanimljivog sadržaja.

Ponedjeljak, DOX TV, 100 godina: Kineski komunistički vijek u 23.53 (pozicija kanala 405)

Dok Kineska komunistička partija proslavlja svoj 100. rođendan. Ovaj specijal istražuje ključne karakteristike i ere koje su oblikovale njenu turbulentnu istoriju. Od revolucionarnih 1920-ih pa do Građanskog rata, Velikog skoka naprijed, Velike gladi, Kulturne revolucije i reformi Maa Cetunga i Denga Sjaopinga, otkrivamo kako su ovi veliki događaji oblikovali i današnju Kinu.

Utorak, Superstar 2, Kardinal u 17.00, (pozicija kanala 301)

Serija prati detektiva Johna Cardinala kojeg glumi fantastični glumac Billy Campbell. Cardinal je zamišljen i misteriozan, na licu mu se vidi kako je prepun konflikata. Njegovi nadređeni smatrali su da je otišao predaleko u istrazi nestale 13-godišnje djevojke te su ga premjestili iz odjela za ubistva. Nakon što pronađu tijelo nestale djevojke, Cardinal je vraćen na slučaj s novom partnerkom Lisom Delorme (Karine Vanasse). Dok Cardinal vjeruje da love serijskog ubicu i vremena je sve manje, njegova partnerka potajno istražuje njegovu mračnu prošlost.

Srijeda, HBO 2, Dobri otac: Priča o Martinu MacNeillu u 21.00 (pozicija kanala 350)

Glavni tužilac je rekao: “Bilo je to gotovo savršeno ubistvo…” Priča o Martinu MacNeillu je senzacionalni triler prema istinitom zločinu o stubu zajednice i voljenom hirurgu, koji je iza fasade bio psihopata koji je ubio svoju ženu kako bi skrio avanturu… I izvukao bi se nekažnjeno da nije bilo uporne potjere njegove djece, posebno njegove starije kćeri koja je iskoristila svoje medicinsko obrazovanje kako bi pomogla otkriti istinu.

Četvrtak, Cinemax, More vremena u 20.00 (pozicija kanala 353)

Lucas i Johanna žive u 80-im, ludo zaljubljeni, u svijetu punom snova i ideala. Tada ih razdvoji katastrofalna nesreća, tokom njihove plovidbe Atlantikom. Trideset i pet godina kasnije, u jesen njihovih života, njih dvoje se ponovno susreću, a njihova duboko ukorijenjena ljubav i dalje je jaka. Hoće li se Johanna usuditi vjerovati Lucasu i povjeriti mu svoju duboku tajnu iz prošlosti?

Petak, Superstar, Bohemian Rhapsody u 17.30 (pozicija kanala 300)

„Bohemian Rhapsody“ očaravajući je omaž grupi Queen, njihovoj muzici i izvanrednom pjevaču Freddieju Mercuryju. Film prati meteorski uspon benda kroz njihove legendarne pjesme i revolucionarni zvuk. Postižu neuporediv uspjeh, ali u neočekivanom preokretu, okružen mračnijim uticajima, Freddie okreće leđa grupi u potrazi za solo karijerom. Nakon što je prilično ispaštao bez saradnje s bendom, Freddie uspijeva ponovo ujediniti svoj bend upravo na vrijeme za Live Aid. Dok se hrabro suočava s bolešću opasnom po život, Freddie vodi bend u jednom od najvećih nastupa u istoriji rock muzike.