Pregledali smo sedmični program za vas

Izdvajamo zanimljive sadržaje iz m:tel IPTV ponude za ovu sedmicu.

Ponedjeljak, HBO, “Zmajeva kuća” u 20.00 (pozicija kanala 350)

Radnja je smještena 200 godina prije događaja iz “Igre prijestola”, ova epska serija govori o kući Targaryen. Serija sadrži 10 epizoda, zasnovanih na knjizi “Vatra i krv” Georgea R.R. Martina.
Paddy Considine, kao kralj Viserys Targaryen, kog su lordovi Westerosa odabrali da naslijedi starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No, dobri ljudi nisu nužno dobri kraljevi…

Utorak, National Geographic, “Drugi svjetski rat – Pogled iz zraka: Hitlerova oružja osvete” u 22.00 (pozicija kanala 401)

Dok nadlijećemo zloglasna ratišta “Dana D” i “Dunkirka”, lebdimo iznad skrivenih nacističkih bunkera i klizimo duž ratnih brodova i potopljenih olupina – u novoj seriji otkrivaju se tajne Drugog svjetskog rata na jedan nov način. 1942. godine nacisti razvijaju prve krstareće i balističke rakete na svijetu. Mogu li saveznici zaustaviti Hitlera prije početka njegovog terora iz zraka?

Srijeda, Superstar TV, “Posljednji krug u Monci” u 13.55 (pozicija kanala 6)

Čuveni jugoslovenski film je priča o autsajderu koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog pljačke. Vječiti pobunjenik, nezadovoljan sistemom i ljudima koji ga okružuju, želi da uspostavi put sopstvene pravde.
Kao član beogradske mafije, poslije još jedne neuspješne pljačke, zbog izdaje, ponovo je u zatvoru. Uspijeva da pobjegne, prinuđen je da napusti zemlju i jedine dvije osobe koje ga vole, djevojku i majku. Odlazi u Italiju i nakon uspješne osvete postaje šef jugoslovenskih mafijaša u cijeloj Italiji. Najzad je našao svoj put pravde, slave i bogatstva, ali ne i ljubavi. To je jedino što ga čeka u Beogradu. Upravo je završio veliki posao sa drugom za trke u Monci. Međutim, on neće moći da vidi posljednji krug…

Četvrtak, Cinemax, “Čekanje” u 20.00 (pozicija kanala 353)

Univerzalne teme ljubavi, iskrenosti i čežnje izlaze na vidjelo na osamljenom ostrvu u finskom arhipelagu izolovanom od svijeta pogođenog pandemijom. Moderna verzija klasičnog romana iz 1893. „Vikareva žena“ Juhanija Ahoa „Čekanje“ priča je o ženi koja proživljava emocionalnu bitku između razuma i strasti.

Petak, 24 Kitchen, “Jamiejevi jednostavni obroci za svaki dan” u 15.00 (pozicija kanala 505)

Jamie Oliver uzima sastojke koje kupujemo svake nedjelje i kombinuje ih u nova porodična omiljena jela poput piletine s kobasicama i britanske verzije klasičnog umaka Bolognese. U seriji čija prva epizoda je u petak, gledamo omiljenog poznatog chefa u njegovom seoskom domu gdje priprema ukusne, zdrave recepte za svakoga. Radi se o uzbudljivim obrocima koji omogućuju okupljanje naših voljenih za trpezom i uživanje cijele porodice.