Pregledali smo sedmični program za vas

Ponovo smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Utorak, Minimax, Američka priča 3 u 08.00 (pozicija kanala 204)

Lutajući napuštenom podzemnom željeznicom Menhetna Fievel i Tony pronalaze ostatke miša koji u rukama drži mapu s blagom. Prijatelji odluče pronaći blago, pa zamole arheologa Ditheringa za pomoć. Ipak, nisu samo oni zainteresovani za pronalazak blaga. I družina od pet zlikovaca se želi domoći skrivene tajne ucrtane na mapu. Priča o poljskoj porodici miševa Mousekewitz vodi nas u avanturu. Iako predviđena i prilagođena za najmlađe, ova animirana pustolovina zainteresovaće i odrasle. Fokusirana je na odnose između radnika u tvornici sira i bogatih vlasnika, ali i sudbinu starosjedilaca, odnosno domorodaca koji su se zbog straha od pridošlih Evropljana spustili duboko u skrovišta ispod metropole.

Srijeda, Cinemax, Tiha sloboda u 20.00 (pozicija kanala 353)

Erik, koji je nedavno penzionisan, raduje se avanturi i uživanju sa porodicom. Ti planovi su dovedeni u pitanje jer napredovanje bolesti njegove supruge Judithe narušava i njegovo zdravlje. Ona odbija bilo kakvu pomoć, dok Erik popušta pod pritiskom. “Tiha sloboda” istražuje teške izbore bračnog para i potrebu da iznova otkriju temelje svog braka kako bi ponovno pronašli jedno drugo.

Četvrtak, HBO2, Kad smo bili nasilnici u 2.35 (pozicija kanala 351)

Nakon što je zapanjujuća podudarnost iskopala sjećanja na incident nasilničkog ponašanja od prije više od 50 godina, reditelj Jay Rosenblatt počinje tragati za svojim kolegama iz petog razreda kako bi vidio čega se sjećaju iz tog dana. Ispreplićući kolaž arhivskog materijala, pronađene snimke, stop-motion animaciju i intervjue s kolegama iz razreda i njihovim učiteljem, ovaj dokumentarni film nominovan za Oscar-a osvrće se na incident u školskom dvorištu u Bruklinu. Razigrana, ali dirljiva refleksija “Kada smo bili nasilnici” prati Rosenblattov put prema razumijevanju osjećaja stida, nasilništva i njegovih posljedica.

Petak, 24Kitchen, Putovanja vikendom s Greggom Wallaceom u 14.05 (pozicija kanala 505)

Gregg Wallace odlazi u Minhen kako bi otkrio kako je bavarska prestonica oblikovala njemačku istoriju. Tokom trodnevnog boravka otkriva fascinantnu kulturu hrane, punu pereca i svinjetine, i istražuje istoriju tog njemačkog grada.

Subota, FOX, Bourneovo naslijeđe u 21.00 (pozicija kanala 305)

Proširenje univerzuma romana Roberta Ludluma fokusirano je na novog junaka koji stavlja sve na kocku zahvaljujući prethodnim događajima iz serijala. Aaron Cross (Jeremy Renner) mora koristiti svoje genetičke vještine da preživi ultimativnu igru mačke i miša i završi ono što je Jason Bourne započeo.