Sedmični program za vas

Pred vama je novi pregled sedmičnog programa, a evo koje filmove, serije i dokumentarne emisije smo izdvojili ovog ponedjeljka:

Ponedjeljak, HBO, Kuća zmajeva u 17.50 (pozicija kanala 350)

Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi Vatra i krv Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz Igre prijestola i donosi priču o Kući Targaryen. Paddy Considine, kao kralj Viserys Targaryen, kog su lordovi Westerosa odabrali da naslijedi starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No, dobri ljudi nužno nisu dobri kraljevi.

Utorak, DOX TV, Zovi policiju u 17.25 (pozicija kanala 405)

Više od 1.000 incidenata svakog dana, resursi smanjeni za 30%, jedan upravnik koji nadgleda sve. Tako izgleda svijet policije u 2019. godini. Ova emisija prvi put ulazi u nervni centar policijskog svijeta, Centar za policijsku komunikaciju i kontrolu, kako bi iznova osvjetlila promjene u zakonu i redu savremene Velike Britanije. Uz sve veći broj nasilnih i složenih zločina širom te zemlje, kao i uz veći broj hitnih slučajeva i manji broj resursa za njihovo rješavanje, ovaj serijal će pokazati kako se na terenu donose kritične odluke u najvećem policijskom rejonu u Engleskoj.

Srijeda, Fox, Pravednik u 21.00 (pozicija kanala 328)

U ovoj akcijom nabijenoj kopiji klasika iz 80-tih, talentovana Queen Latifah glumi Robyn McCall, tajanstvenu bivšu agentkinju CIA koja koristi široki spektar vještina kako bi odbranila nevine ljude kojima je potrebna pomoć. Robyn se možda čini kao obična samohrana majka, zauzeta odgojem svoje kćerke tinejdžerke. Ali kada se pojavi nepravda, ona potajno preuzima ulogu Pravednika i preduzima sve kako bi donijela pravdu onima koji je najviše trebaju.

Petak, Cinemax 2, Grad na rijeci u 22.00 (pozicija kanala 354)

Tragikomedija o mladom Letoncu, Ansisu (Davis Suharevkis), s jednostavnim snovima: oženiti se Ziselom (Brigita Cmuntová), slobodoumnom i lijepom kćerkom lokalnog jevrejskog trgovca, i nastaviti karijeru kao umjetnik dok se izdržava kao slikar znakova. Ali njegovi snovi uvijek su iznova zbrisani u burnim plimama serijske totalitarne okupacije njegove zemlje tokom Drugog svjetskog rata.

Nedjelja, AXN, Pravednik 2 u 21.00 (pozicija kanala 334)

Denzel Washington vraća se kao Robert McCall, penzionisani američki marinac i bivši špijun Obrambene obavještajne agencije. Kada njegovu dugogodišnju prijateljicu i bivšu koleginicu Susan (Melissa Leo) ubiju, kreće u potragu za osvetom. Ovaj put se mora suočiti s vrhunski obučenim ubicama koji neće prezati ni pred čim da ga unište.