Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice preporučujemo vam zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude:

Utorak, Cinemax, Dječak u prugastoj pidžami u 10.35 (pozicija kanala 353)

Smještenu u vrijeme Drugog svjetskog rata, ovu priču gledamo nevinim očima osmogodišnjeg dječaka Brune, sina komandanta koncentracijskog logora, čije će zabranjeno prijateljstvo sa jevrejskim dječakom, koji živi s druge strane ograde, rezultirati zapanjujućim i neočekivanim posljedicama. Iako dječake fizički razdvaja bodljikava ograda, njihovi će životi postati nezaobilazno isprepleteni. Izmišljena priča o Bruni i Schmuelu baca svjetlo na brutalnost, bezosjećajnost i razorne posljedice rata. Njihovo će nas tragično putovanje podsjetiti na milione nevinih žrtava holokausta.

Srijeda, FOX Life, Mlađa u 14.50 (pozicija kanala 306)

Serija „Mlađa“ priča je o samohranoj majci koja se iznenada ponovo nađe među zaposlenima, ali njene godine postaju veliki problem. Ipak, sve će se to promijeniti kad sretne osobu koja misli da ona izgleda mnogo mlađe. Postaće asistentkinja i sprijateljiće se sa koleginicom u 20-im.

Četvrtak, HBO, Kralj Richard u 17.35 (pozicija kanala 350)

„Kralj Richard“ prati putovanje Richarda Williamsa (Will Smith), nepokolebljivog oca koji je ključan u odgoju dviju najtalentovanijih sportistkinja svih vremena, koje će na kraju zauvijek promijeniti tenis. Vođen jasnom vizijom njihove budućnosti i koristeći nekonvencionalne metode, Richard ima plan koji će Venus i Serenu Williams sa ulica Comptona u Kaliforniji odvesti na svjetsku scenu kao legendarne ikone. Duboko dirljiv film prikazuje da su snaga porodice i istrajnost sredstva za postizanje nemogućeg.

Petak, Minimax, Zoro Hronika u 15.15 (pozicija kanala 204)

Serija „Zoro Hronika“ predstavlja tinejdžera Don Dijega, koji se suočava sa najvećim životnim izazovom boreći se za pravdu protiv brojnih bezobzirnih tirana. Tako se rađa najpoznatiji maskirani heroj. Zoro jednostavno ismijava svoje protivnike učeći ih lekciji i potpisuje svoja djela zaštitnim znakom „Z“!

Subota, DOX TV, Čokoladni rat u 23.25 (pozicija kanala 405)

Prije 20 godina najveći svjetski proizvođači čokolade potpisali su sporazum da će raditi na ukidanju ropstva djece. Međutim, izvještaji pokazuju da problem ostaje do danas. Američki advokat Terry Collingsworth posvetio je život ukidanju ropstva i trgovine ljudima i duže od decenije radi na tome da proizvođače čokolade odvede na sud zbog kršenja američkog ustava. Collingsworth uspijeva da njegov slučaj stigne na Vrhovni sud u SAD…