Pregledali smo sedmični program za vas

Pred vama je novi pregled sedmičnog programa, a evo koje filmove, serije i dokumentarne emisije smo izdvojili ovog ponedjeljka:

Ponedjeljak, HBO, Westworld u 20.00 (pozicija kanala 350)

Serija inspirisana istoimenim filmom iz 1973. o futurističkom tematskom parku naseljenom umjetnim bićima koji je napisao i režirao Michael Crichton. Dobro došli u Westworld! Otkrijte svijet u kojem se svaki ljudski apetit može zadovoljiti. Ova jednosatna dramska serija je mračna odiseja o osvitu vještačke svijesti i evoluciji grijeha. Smještena na raskršću bliske budućnosti i ponovno zamišljene prošlosti, ona istražuje svijet u kojem svaki ljudski apetit, ma kako plemenit ili izopačen, može biti zadovoljen.

Utorak, Cinemax, Amparo u 8.20 (pozicija kanala 353)

Amparo, samohrana majka dvoje djece, se nakon duge noćne smjene vraća kući i otkriva da mališana nema. Njen najstariji sin Elias nije uspio pokupiti svoju mlađu sestru Karen iz škole. U potrazi za njim, Amparo ubrzo saznaje da je regrutiran kao „redovni vojnik“ tokom vojne racije i da će biti poslan na front u opasnoj ratnoj zoni blizu granice. S obzirom na to da je ostao samo jedan dan do njegova odlaska, Amparo uspijeva kontaktirati čovjeka koji joj nudi promjenu Eliasovih dosjea i izvlačenje – ali novac koji traži daleko je iznad njenih mogućnosti. Bez mnogo toga na svojoj strani, Amparo odlučuje krenuti u trku s vremenom u društvu u kojem vladaju muškarci, korupcija i nasilje, svjesna da je zadatak pred njom gotovo nemoguć.

Srijeda, Fox, Walker u 22.00 (pozicija kanala 328)

Serija se zasniva na istoimenoj dugogodišnjoj seriji Walker, teksaški rendžer. Jared Padalecki (Lovci na natprirodno) glumi Cordella Walkera, udovca i oca dvoje djece koji ima svoj moralni kod. Nakon dvije godine rada kao tajni agent vraća se u Ostin, samo kako bi otkrio još teži posao kod kuće. Pokušaće se povezati sa svojim kreativnim i pažljivim sinom, te tvrdoglavom i ponekad buntovnom kćerkom tinejdžerkom, kako bi izbjegao nesuglasice unutar svoje porodice – bratom koji ga je zamijenio u odsutnosti, pronicljivom majkom i tradicionalnim ocem. Njegov bivši kolega sada je komandir rendžera. Walker pronalazi neočekivani zajednički jezik sa svojom novom partnerkom (jednom od prvih žena u istoriji teksaških rendžera) koju glumi Lindsey Morgan (Stotina), dok postaje sve sumnjičaviji prema okolnostima oko smrti njegove supruge.

Četvrtak, Superstar, Besa u 20.00 (pozicija kanala 300)

Uroš je porodični čovjek iz Beograda, kome se čitav svijet ruši nakon saobraćajne nesreće u kojoj strada kćerka surovog kriminalca, a on postane ucijenjen krvnom osvetom. Jedini način da sačuva svoj i život svojih najbližih je da počne da uzima tuđe živote i ubija ljude koje ne zna… Da li je sunovrat njegove duše, najmanje sto mu slijedi?

Petak, Cinemax 2, Obožavanje u 18.50 (pozicija kanala 354)

Dvanaestogodišnji Paul živi izolovano sa majkom, koja radi u privatnoj psihijatrijskoj bolnici u šumi blizu njihove kuće. Jednog dana upozna mladu tinejdžerku Gloriju, tajanstvenu novu pacijentkinju u koju se brzo zaljubi. Dok novonastali par sklapa nesigurno prijateljstvo, Glorija uvjerava Paula da joj pomogne pobjeći. Ali, kada zajedno krenu na opasno putovanje, njegova je odanost stavljena na iskušenje jer Glorijina opasna nepredvidljivost postupno počinje isplivavati na površinu.