Pregledali smo sedmični program za vas

I ovog ponedjeljka vam donosimo preporuke sadržaja u okviru m:tel IPTV-ja, a evo koje smo igrane i dokumentarne naslove izdvojili ovaj put:

Ponedjeljak, National Geographic, Tvornica hrane u 19.30 (pozicija kanala 401)

Iza svake vrećice čipsa, limenke piva, table čokolade ili vekne hljeba stoji megaindustrijska proizvodna linija koja ih čini svima dostupnima. “Tvornica hrane” opčinjava pogledom iza scene na divne i začudne procese proizvodnje naših omiljenih namirnica. Otkrijte kako u trgovine stižu zdravo organsko mlijeko, vlaknima bogat pileći grašak i aromatični trokutići samosa.

Utorak, DOX TV, Sudar titana u 20.07 (pozicija kanala 405)

Odnosi Kine i SAD su trenutno najlošiji u savremenoj istoriji. Kako istorijske sile ponosa i sramote potpiruju taj sukob? Shvatite kineski vijek poniženja i saznajte kako siromaštvo u Americi širi anti-kineske stavove u javnosti. Kako se to pogoršava, otkrivamo zajednice u zbrci, kompanije na ivici ponora i države koje hodaju po užetu.

Srijeda, 24 Kitchen, Okus destinacije: Kina u 14.00 (pozicija kanala 505)

Adam Liaw odlazi u Peking, rodni grad njegove majke, gdje započinje putovanje kroz kulinarstvo, istoriju i svoje naslijeđe obilazeći drevne kineske provincije. U ovoj epizodi, stiže u provincije Jiangsu i Zhejiang, koje su među osam najvećih regionalnih kuhinja Kine, poznate po svom bogatstvu i profinjenosti.

Četvrtak, TV 1000, Budan u 21.00 (pozicija kanala 308)

Clay Beresford (Hayden Christensen) financijski je 22-ogodišnji genijalac, potajno zaljubljen u sekretaricu svoje majke, Sam Lockwood (Jessica Alba). Clay ima komplekse i stalno očekuje priznanje od svoje majke, Lilith Beresford (Lena Olin), da je dobar kao što je bio i njegov otac. Ali, njegov život se u trenu ruši, kada Clay zatreba transplantaciju srca. Nakon što pronađe donatora, čija je krvna grupa, iako rijetka, kompatibilna s njegovom, zamoli svog prijatelja dr. Jonathana Harpera (Arliss Howard) da ga operiše, uprkos protivljenju majke, koja želi da zahvat izvede jedan drugi slavni doktor. Veče prije operacije, Clay i Sam se vjenčaju, a on se tokom operacije probudi, što znači da je svjestan svega, ali je zbog anestezije paralizovan. Čuje razgovor u sobi i doznaje mračnu tajnu, koja je u pozadini njegove operacije.

Nedjelja, HBO, Brojač karata u 20.00 (pozicija kanala 350)

Bivši američki vojnik William Tell (Oscar Isaac) svojevremeno je služio u Iraku. Sada luta kockarnicama kao kartaš, bježeći od svoje prošlosti. U njegov se apatičan život vraća iskra kad jednog dana upozna mladog Cirka (Tye Sheridan), koji traži da mu pomogne da se osveti visokom časniku američke vojske. William u svom odnosu s Cirkom vidi šansu za iskupljenje te ga uzima pod svoje okrilje kao štićenika. Uz podršku tajanstvene finansijerke La Linde (Tiffany Haddish), pokušavaju osvojiti svjetsko prvenstvo u pokeru u Las Vegasu. Ali, zadržati Cirka na pravom putu pokazuje se teškim, a William je prisiljen suočiti se s demonima svoje prošlosti.