Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvojili smo zanimljive TV preporuke iz bogate m:tel IPTV ponude.

Utorak, HBO 2, Mama ili tata u 8.35 (pozicija kanala 351)

Flora i Victor su pobjednici, sposobni svoju konkurentnost dovesti do krajnosti, čak i u braku. Toliko mrze gubiti da im nije problem svađati se do kraja kako bi pobijedili u sukobu ili jednostavno dokazali ko (ni)je u pravu, ma koliko to bilo apsurdno. Stoga, kada je u pitanju njihov razvod, oboje žele pobijediti. Zanimljivo je da se ovaj par bori da ne dobije starateljstvo nad svoje troje djece – Alexijom, Saraom i Juanom – koji moraju izdržati napore svojih roditelja da ih uvjere kako će život sa bilo kojim od njih biti pravi pakao.

Srijeda, DOX TV, Drugar u 21.51 (pozicija kanala 405)

U ovom uzbudljivom i pažljivo napravljenom portretu šest pasa vodiča i njihovih vlasnika Heni Honihman istražuje bliski odnos između životinja i ljudi. Honihman na svoj karakterističan način ispituje vlasnike o njihovom odnosu sa životinjama. Ovo je oda borbenom duhu glavnih likova i brižni portret duboke veze između čovjeka i psa.

Četvrtak, Cinemax, Prekinuli smo 17.00 (pozicija kanala 353)

Dugogodišnji par Lori i Doug raskine samo nekoliko dana prije vjenčanja Lorine mlađe sestre. Kako ne bi pokvarili zabavu, par odluči da se pretvara da su još zajedno dok vikend ne prođe. Ali, to nije tako lako kao što misle.

Petak, Minimax, Asterix i dvanaest zadataka u 8.00 (pozicija kanala 204)

Jesu li Gali možda bogovi? Nakon što Gali već po ko zna koji put pretuku rimske legionare, dvojica od njih se zapitaju jesu li Gali uopšte ljudi. Pomisle da su zbog neobjašnjive nadljudske snage možda bogovi te svoju pretpostavku izlože Juliju Cezaru. On je i dalje skeptičan, ali ipak odluči otići do galskog sela i komandantu Vitalstatistixu dati izazov, sačinjen od 12 zadataka, koji bi potvrdili da postoji dobar razlog zašto malo galsko selo nikada nije pokoreno. Vitalstatistix svojim najboljim ljudima – Asterixu i Obelixu naredi da izvrše zadatke, dok Rimljanin Caius Tiddlus polazi s njima kako bi nadgledao te presudio o ishodu svakog zadatka.

Subota, TV 1000, Mandela: Dug put do slobode u 17:55 (pozicija kanala 308)

Životna priča Nelsona Mandele ispričana je u ovoj adaptaciji autobiografije južnoafričkoga vođe koja potanko opisuje njegove rane godine, obrazovanje, 27 godina zatvora te u konačnici predsjedništvo i obnovu nekad podijeljene zemlje. Film je zasnovan na istoimenoj autobiografiji južnoafričkoga predsjednika Nelsona Mandele koja prati njegove rane godine, odrastanje, obrazovanje te 27 godina provedenih u zatvoru prije nego što je postao predsjednik i krenuo u izgradnju nekada podijeljenoga društva.