Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih TV sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Superstar 2, Momci s Madisona u 20:00, (pozicija kanala 301)

Radnje smještene 1960-ih u New Yorku, stilizovana i provokativna drama „Momci s Madisona“ prati živote nemilosrdno takmičarski nastrojenih muškaraca i žena zaposlenih u oglašavanju na Aveniji Madison, u svijetu koji pokreće ego i gdje ključni igrači pretvaraju prodaju u umjetnost.

Utorak, HBO 2, Odred otpisanih: Nova misija u 20.50 (pozicija kanala 350)

Dobrodošli u Belle Reve, zatvor s najvećom stopom smrtnosti u SAD. Tu su najgori super-zlikovci koji će učiniti sve da izađu – čak se pridružiti super-tajnom, super-sumnjivoj Radnoj grupi X. Grupa antiheroja i negativaca iz stripovskog svijeta DC Comicsa kreću u misiju u zamjenu za smanjenje svojih kazni. Naoružani su i bačeni na udaljeno ostrvo Corto Maltese puno militantnih protivnika i gerilskih snaga, imaju misiju da nađu i unište neprijatelja, a u tome im otežava to što ne prihvataju baš lako ni unutrašnji red i disciplinu.

Srijeda, FOX, Lucifer u 10.45 (pozicija kanala 305)

Lucifer Morningstar sišao je s monotonog prestola u paklu i povukao se u Grad Anđela, gdje je vlasnik luksuznog piano-kluba pod nazivom Lux. Uživa u penziji i okružen je s nekoliko svojih omiljenih stvari – vinom, ženama i pjesmom. Najednom, predivna pop-zvijezda biva ubijena ispred Luxa. Ubistvo privlači pažnju detektivke Chloe Decker, koju Lucifer istovremeno fascinira, ali i odbija. Dok zajedno pokušavaju riješiti ubistvo pop-zvijezde, Lucifera iznenađuje Chloeina urođena dobrota. Može li đavo doći u iskušenje da pređe na stranu dobra ili će ga njegova priroda povući nazad?

Četvrtak, Cinemax, A onda je došla ljubav… u 20.00 (pozicija kanala 353)

Šezdesetogodišnja Kristina očajnički traži ljubav i sreću. Odlučila je sa svojom kćeri Sarom otići na vikend u posjetu gatari. Vjeruje da će ovo iskustvo dovesti do boljeg razumijevanja sebe i svojih problematičnih odnosa prema svima. Ali kroz sva čitanja karata i terapijske seanse s precima na površinu će izbiti sve više i više problema, trauma, neriješenih pitanja i ženskih tema. Hoće li Kristina na kraju konačno pronaći ljubav?

Subota, Superstar, Krvavi dijamant u 22.00 (pozicija kanala 300)

U građanskom ratu i haosu koji su pogodili Sijera Leone, Danny Archer, južnoafrički plaćenik i Solomon Vandy, ribar iz plemena Mende, udružuju se u zajedničkoj potrazi za rijetkim ružičastim dijamantom koji može promijeniti njihov život. Uz pomoć Maddy Bowen, američke novinarke, koja upoznajući Archera pomalo gubi svoj idealizam, njih dvojica kreću preko neprijateljske teritorije na putovanje koje bi moglo spasiti Solomonovu porodicu i dati Archeru drugu priliku – kakvu nije očekivao.