Pregledali smo sedmični program za vas

Pred vama je novi pregled sedmičnog programa, a evo koje filmove, serije i dokumentarne emisije smo izdvojili ovog ponedjeljka:

Ponedjeljak, Cinemax, Mikrosvijet u 20.00 (pozicija kanala 353)

Zvijezde „Mikrosvijeta“ su mravi, pčele, bubamare, leptiri, kornjaši, zaljubljeni puževi i svijet drugih insekata koji vam često izmiče pažnji. Nakon 15 godina istraživanja, dvije godine dizajna opreme i tri godine snimanja, „Mikrosvijet“ je filmski poduhvat koji nudi vanvremensku kinematografiju i očaravajući senzibilitet koji vam vraća osjećaj čuda. Kroz humor, romantiku, viteštvo, dramu i jedinstven pogled na entomološku erotiku, „Mirkosvijet“ pokazuje antropološku metaforu ljudske evolucije.

Utorak, HBO, Moja genijalna prijateljica u 21:00 (pozicija kanala 350)

Kada se čini da je najvažnija prijateljica u njenom životu nestala bez traga, Elena Greco, sada starica u kući punoj knjiga, sjeda za svoj računar i počinje pisati priču o njihovom prijateljstvu. Upoznala je Raffaellu Cerullo, koju je uvijek zvala Lila, u prvom razredu osnovne škole, 1950. U opasnom i fascinantnom Napulju njihova priča pokriva više od 60 godina života dok ona pokušava opisati misteriju Lile, Elenine genijalne prijateljice i – na neki način – njene najbolje prijateljice i najgore neprijateljice. Serija od osam epizoda zasniva se na istoimenom međunarodnom bestseleru Elene Ferrante.

Srijeda, Superstar TV, Jedini izlaz u 18:55 (pozicija kanala 300)

Sve se dešava u okrilju moćne advokatske familije Kolar i njihovih javnih i tajnih saradnika. Šest godina je prošlo od pogibije Saše Kolara, jednog od vlasnika advokatske kancelarije i supruga Ane Kolar, u požaru kluba Jedini izlaz. Neposredno poslije izricanja kazne vlasniku kluba u kojem je pored Saše nastradalo još 12 mladih ljudi, Ana od nepoznatog pošiljaoca dobija mejl sa video snimkom u kom vidi svog muža. Posumnja da je živ, a da je čitava priča oko njegove pogibije namještaljka. Ana tada bez razmišljanja kreće u potragu za njim i dolazi do saznanja koja samo produbljuju njenu sumnju.

Četvrtak, Prva Plus, Plava krv u 21:00 (pozicija kanala 7)

Frenk, komesar i sin bivšeg oficira Henrija Regana, mora da napravi ravnotežu između svojih dužnosti osobe koja vodi najveću policijsku jedinicu na svijetu i šefovanja svojoj djeci. Njegova kćerka Erin je asistentkinja javnog tužioca, sin Deni je viši detektiv i veteran marinac, a tu je Džejmi, svježe diplomirani pravnik sa Harvarda – svi se vrte kroz porodičnu dramu i sa strašću brane svoj grad od zla. Irsko-američka porodica ima duboke korjene u patriotizmu, strasti i porodičnoj ljubavi.

Petak, FOX, Turista u 21:00 (pozicija kanala 328)

Johnny Depp glumi američkog turistu koji zbog ljubavne avanture s nepoznatom ženom biva uvučen u mrežu intrige, romantike i opasnosti. Tokom spontanog putovanja u Evropu ne bi li zaliječio slomljeno srce, Frank (Depp) neočekivano započinje ljubavnu avanturu s Elise (Angelina Jolie), izuzetnom ženom koja se namjerno umiješa u njegov život. U ovome napetom internacionalnom akcijskom trileru, u veličanstvenom okružju Pariza i Venecije njihova se vrtoglava romansa ubrzo pretvori u kompliciranu mrežu opasnih prevara te ih uskoro progone Interpol, italijanska policija i ruski ubice.