Pregledali smo sedmični program za vas

Za kvalitetan TV sadržaj uvijek se nađe vremena, pa smo i ovoga puta iz bogate m:tel IPTV ponude izdvojili ponešto za sve generacije.

Utorak, Minimax, Zemlja daleke prošlosti 7: Kamen hladne vatre u 8.00 (pozicija kanala 204)

Jedne noći, dok u Velikoj dolini svi spavaju, Mala Šapa na nebu ugleda užarenu kuglu. Kad to ujutro ispriča djedu, baki i ostalim članovima krda, neki među njima pomisle da bi se moglo raditi o “kamenu hladne vatre”, koji daje moć onome ko ga posjeduje. Za kamen se zainteresuju tri letača, koje predvodi Petar, odmetnuti ujak pterodaktila Petrice. Kad njihove planove da se domognu kamena slučajno sazna mali Ducky, letači ga otmu i odvedu sa sobom na opasno putovanje u Vruće planine. Mala Šapa, Petrica, Čičko i Cera, želeći spasiti prijatelja, kreću za njima…

Srijeda, 24Kitchen, Francuski regionalni recepti Michela Rouxa u 20.00 (pozicija kanala 505)

Tokom kulinarske pustolovine po Francuskoj, kuhar Michel Roux lovi ribu od koje će napraviti jedno od svojih omiljenih jela – skušu s umakom od senfa. Zatim će isprobati ukusne lokalne deserte, te pripremiti francuski hamburger.

Četvrtak, HBO3, Male stvari u 12:45 (pozicija kanala 352)

Zamjenik šerifa okruga Kern Joe Deacon (Vašington) poslat je u Los Anđeles zbog nečega što je trebalo biti brzi zadatak prikupljanja dokaza. Umjesto toga, upliće se u potragu za ubicom koji teroriše grad. Šef policijskog odjela u Los Anđelesu Jim Baxter impresioniran je Deaconovim instinktima policajca, te ga angažuje kao pomoć u istrazi. Dok prate ubicu, Baxter otkriva uznemirujuće tajne koje bi mogle ugroziti puno više od njegovog slučaja.

Petak, DOX TV, Pametakm kao kokoš, tvrdoglav kao magarac u 18.17 (pozicija kanala 405)

Ovaj edukativan, zabavan i veseo serijal će vam pružiti pregršt zabavnih, ali i neverovatnih činjenica o životinjama koje poznajete, ili ste mislili da poznajete. U osam epizoda otkrivamo i prljav i čist veš 12 različitih životinjskih vrsta s kojima ljudi žive od pamtivijeka. Gledaćete kokoške u pelenama, najluđe konjske frizure, padajuće koze i supertalentovane mace zvijezde. Između ostalih, tu je priča sa ženom koja živi s čak 1.000 mačaka, ali i ona o psećem groblju u Los Anđelesu gdje je svoje pse sahranio Čak Noris. Saznajte više o besplatnom kursu guščijeg jezika ili spa tretmanu za svinje. Upoznavanjem životinja pobliže ćemo upoznali i ljude, tradicije i kulture s kojima su životinje povezane.

Subota, TV 1000, Avijatičar u 15.00 (pozicija kanala 308)

Leonardo DiCaprio glumi Howarda Hughesa koji u ranoj mladosti odlučuje naslijeđeno bogatstvo uložiti u snimanje filma Hell's Angels o prvom svjetskom ratu. Hughes je bio producent svog filma, izveo sve vratolomije i dizajnirao posebnu letjelicu za potrebe tog filma, uništio više opreme nego ijedan film tog vremena – i ušao u svijet slavnih. Nakon što je osnovao Hughes Aircraft Company i hrabro postavio nekoliko rekorda u brzini, postao je najpoznatiji američki letač nakon Charlesa Lindbergha. Kasnije je preuzeo TWA i sanjao o stvaranju najvećeg aviona na svijetu, leteće lađe poznate pod imenom The Hercules. Film istražuje svijet uspjeha, ali i emocionalni život Howarda Hughesa, uključujući ljubavne afere…