Pregledali smo sedmični program za vas

Pred vama je novi pregled sedmičnog programa, a evo koje filmove, serije i dokumentarne emisije smo izdvojili ovog ponedjeljka:

Ponedjeljak, HBO, Žene su gubitnice u 17.50 (pozicija kanala 350)

U San Francisku 1960-ih, Celina Guerrera je bistra i talentovana srednjoškolka s budućnošću koja obećava. Ali neplanirana trudnoća dramatično mijenja njen zacrtani put. Nakon što je svjedočila tome kako joj najbolja prijateljica umire od nestručno obavljenog abortusa, odluči zadržati bebu. Bez podrške roditelja i s turbulentnim domaćinstvom punim porodičnog nasilja, Celina je odlučna izaći iz siromaštva i izgraditi bolju budućnost za svog novorođenog sina. Radi više poslova i pametno štedi kako bi si kupila kuću dok se suočava s prevladavajućim rasizmom i seksizmom na radnom mjestu i od strane kreditnih institucija koje uskraćuju kredite neudatim ženama. Ovaj provokativni film inspirisan je stvarnim ženama i pjesmom Janis Joplin „Women is Losers“.

 Utorak, Cinemax, Toranj u 20.00 (pozicija kanala 353)

Detektivka narednica Sarah Collins i njen kolega, detektiv pozornik Steve Bradshaw, pozvani su na incident u Portland Toweru, na jugoistoku Londona. Na dnu zgrade pronalaze mrtva tijela dugogodišnjeg policajca Hadleyja Matthewsa i 15-godišnje libijske izbjeglice Farah Mehenni. Gore na krovu Sarah pronalazi traumatiziranog petogodišnjeg dječaka i policijsku polaznicu Lizzie Adamu – jedine svjedoke onoga što se dogodilo. Ali prije nego što uspiju intervjuisati Lizzie, ona nestaje. Što dalje istražuju, sve više sumnjaju da su namjerno dovedeni u zabludu.

Srijeda, FOX, Šifra zločina u 21.00 (pozicija kanala 328)

Jedna od N. N.-inih tetovaža tim šalje na udaljenu lokaciju gdje će se suočiti s opasnim zločincem (Lou Diamond Phillips u gostujućoj ulozi) u slučaju koji će u iskušenje dovesti napet odnos između N. N. i Wellera te bi mogao dovesti do otkrivanja Mayfairinih tajni. U međuvremenu, agentkinja Patterson krši pravila da bi odgonetnula jednu od tetovaža.

Četvrtak, Minimax, Mali Šef: Nazad na posao u 19.00 (pozicija kanala 204)

Uz pomoć Tima, svog starijeg brata i partnera, Mali šef nastavlja da se bori u surovom korporativnom svijetu firme Baby Corps, dok se svim silama trudi da postigne skoro nevjerovatnu stvar: balans između poslovnog i privatnog života.

Petak, DOX TV, SPort na ivici u 18.25 (pozicija kanala 405)

Ovo je epizodična, polučasovna dokumentarna serija koja prikazuje najbolje sportiste svijeta uhvaćene u epicentru ključnih trenutaka savremene istorije. U vama će probuditi ijbes i inspiraciju, šok i uzbuđenje, opasnost i probuđeni patriotizam. Velika moć ovih priča ravna je visokoj produkciji emisije. Pomoću nagrađivane ekipe, od producenata i režisera, do direktora fotografije, pisaca i montažera, “Sport na ivici” je međunarodan, bezvremen i klasičan, ali i brz i žestok. Preznojićete se bez napuštanja fotelje.