Pregledali smo sedmični program za vas

I ovog ponedjeljka smo iz bogatog m:tel IPTV opusa izdvojili zanimljive sadržaja za sve generacije:

Ponedjeljak, National Geographic, Primitivno preživljavanje – kompilacije u 17.00 (pozicija kanala 401)

Hazen Audel, instruktor preživljavanja i vodič, putuje na najekstremnije lokacije na Zemlji kako bi se upustio u izazove koji će testirati njegovo znanje, izdržljivost i vještine. U ovoj epizodi preživljava u negostoljubivim pustinjama gdje je vodu i hranu nemoguće naći, a sunce za nekoliko minuta spali kožu. Pogledajte kako će se suočiti s opasnim pustinjskim divovima i smrtonosnim živim pijeskom te piti kravlju krv.

Utorak, FOX, Spy Kids u 12:40 (pozicija kanala 305)

Gregorio (Antonio Banderas) i Ingrid (Carla Gugino), dvoje su najsposobnijih špijuna koje je svijet ikada vidio. Radeći za međusobno suprotstavljene strane, istovremeno dobijaju zadatak da “uklone” jedno drugo. Dolazi do sučeljavanja koje završava pred oltarom. Suprotno svim očekivanjima, špijunski par povlači se iz službe preuzevši na sebe najteži i najodgovorniji zadatak – podizanje porodice. Devet godina kasnije miran porodični život uzburka afera u kojoj bez traga i glasa nestaju redom sve njihove kolege iz “špijunskih dana”.

Četvrtak, 24Kitchen, Bliskoistočna gozba sa Shaneom Deliaom u 16:00 (pozicija kanala 505)

Opojna aroma svježe pečenog hljeba i peciva dovoljna je da svako ogladni, a ništa ne govori više o bliskoistočnom gostoprimstvu od svježih peciva. Shane Delia i gost Haikal Raji nude recepte za najbolja tijesta i hljeb, srce i dušu bliskoistočne kuhinje.

Petak, DOX TV, Test izdržljivosti u 7:38 (pozicija kanala 405)

Goruck selection nije samo jedan od najtežih testova izdržljivosti na svijetu, već je i pokušaj njegovih tvoraca da premoste podjelu između vojnog i civilnog svijeta. Ovaj 48-časovni događaj u organizaciji veterana specijalnih jedinica je zgusnuta interpretacija 24-dnevnog prijemnog testa vojske SAD. Učesnicima je ovaj događaj prilika da testiraju svoje granice, odajući počast onima koji štite državu. Za vojnike je to prilika da odaju počast svojoj zajednici i povežu se sa civilima. Manje od 2% učesnika je stiglo do kraja na posljednjih 18 događaja. Da li će iko u generaciji 019 uspjeti da zadovolji kriterijume?

Subota, HBO2, 12 moćnih sirotana u 12:05 (pozicija kanala 351)

Ovo je istinita priča o Mighty Mitesima, fudbalskoj ekipi sirotišta u Fort Worthu koja je za vrijeme Velike depresije od igranja bez cipela prešla na igranje za državno prvenstvo Teksasa. Tokom svoje pobjedničke sezone ovi autsajderi i njihov otporni duh postali su inspiracija njihovom gradu, državi i cijeloj naciji, a čak su privukli pažnju predsjednika Franklina D. Roosevelta. Tvorac njihovog uspjeha bio je Rusty Russell, legendarni srednjoškolski trener koji je šokirao svoje kolege odustajanjem od privilegovanog položaja kako bi mogao poučavati i trenirati u sirotištu.