Pregledali smo sedmični program za vas

Za kvalitetan TV sadržaj uvijek se nađe vremena. Pregledali smo sedmični program za vas i izdvojili nekoliko naslova iz bogate m:tel IPTV ponude koje ne bi trebalo da propuste:

Utorak, DOX TV, Nevini iza rešetaka u 15.58 (pozicija kanala 405)

U intimnom prikazu nepravde, ova serija otkriva prava iskustva ljudi koji su pogrešno osuđeni i to koliko se uticaj presude nastavlja izvan rešetaka. Svaka epizoda istražuje zastrašujuću priču osobe koja je osuđena za zločin koji nije počinila, kao i borbu da dokaže nevinost pred sudom. Kroz svjedočanstva iz prve ruke i razgovore s ljudima koji su bili bliski tim slučajevima, zločin i suđenje se kritički preispituju kako bi se našle mane i laži u prvobitnim osudama, dokazujući tako nevinost. Ali, čak ni oslobađajuće presude ne mogu da zacijele sve rane.  To utiče ne samo na izgubljene godine, već i na svaki drugi dio života i to je nekada nepopravljivo.

Srijeda, RTS, Noć i dan u 21.00 (pozicija kanala 011)

Kada June, djevojka iz maloga grada, upozna tajanstvenog stranca, misli da je našla čovjeka iz snova. Ipak, ubrzo otkrije da je on superšpijun u bijegu koji će je uvući u uzbudljivu igru mačke i miša širom svijeta. June Havens (Cameron Diaz) priprema se da se ukrca na avion koji će je odvesti kući na sestrino vjenčanje kad naleti na Roya Millera (Tom Cruise) usred prepunog aerodroma. Nekoliko minuta poslije, njih dvoje ćaskaju u avionu. Kad se June ispriča i ode u toalet, u trupu aviona nastane pravi pakao. Kad se June ponovno pojavi, Roy je već ubio sve u avionu, uključujući i pilote. Nakon što prisilno slete u mračno kukuruzište, Roy saopšti June da očekuje posjetu vladinih agenata. Osim toga, upozori je da joj prijeti sigurna smrt bude li sarađivala sa njima…

Četvrtak, HBO 3, Moj magarac, moj ljubavnik i ja u 08.15 (pozicija kanala 352)

Antoinette (Laure Calamy), školska učiteljica, raduje se dugo planiranim ljetnim praznicima sa svojim tajnim ljubavnikom Vladimirom (Benjamin Lavernhe), ocem jedne od njenih učenica. Saznaje da Vladimir ne može doći jer je njegova supruga organizovala izlet iznenađenja u Nacionalni park Cevennes sa njihovom kćeri i magarcem koji će nositi njihov teret. Ali, Antoinette odlučuje krenuti njihovim tragom, sama, s Patrickom, neobično tvrdoglavim magarcem.

Petak, TV 1000, The Host u 12.00  (pozicija kanala 308)

Šta kada bi vam sve što volite bilo oduzeto u tren oka? „U sebi“ je nova epska ljubavna priča autorke „Sumrak sage“ Stephenie Meyer. Nevidljivi neprijatelj zaprijeti čovječanstvu zauzimanjem ljudskih tijela i brisanjem sjećanja. Melanie Stryder (Saoirse Ronan) riskiraće sve da zaštiti ljude do kojih joj je najviše stalo – Jareda (Max Irons), Iana (Jake Abel), svog brata Jamieja (Chandler Canterbury) i svog strica Jeba (William Hurt), dokazujući da ljubav može pobijediti sve u opasnom novom svijetu.

Subota,  Cinemax, Pilotova žena u 14.50 (pozicija kanala 353)

Studenkinja Asli 90-ih godina prošlog vijeka upozna harizmatičnog Saeeda i to je ljubav na prvi pogled. Par se vjenča i obeća da će čuvati sve svoje tajne. Budućnost se čini svijetla, ali na početku 21. vijeka Saeed donese odluku koja će potresti čitav svijet.