Pregledali smo sedmični program za vas

Pred vama je novi pregled sedmičnog programa, a evo šta smo ovog ponedjeljka izdvojili iz bogate ponude m:tel IPTV:

 

Utorak, HBO 3, Juda i crni mesija u 22.40 (pozicija kanala 352)

FBI doušnik William O'Neal (LaKeith Stanfield) infiltrira se u stranku Crnih pantera iz Ilinoisa i ima zadatak pratiti njihovog harizmatičnog vođu, predsjednika Freda Hamptona (Daniel Kaluuya). S karijerom lopova, O'Neal uživa u opasnosti da će manipulisati i svojim saborcima i svojim mentorom, specijalnim agentom Royem Mitchellom (Jesse Plemons). Hamptonova politička snaga raste baš kad se zaljubi u kolegicu revolucionarku Deboru Johnson (Dominique Fishback). U međuvremenu se vodi bitka za O'Nealovu dušu. Hoće li se uskladiti sa silama dobra? Ili pokoriti Hamptona i Pantere na bilo koji način, kako traži direktor FBI-a J. Edgar Hoover (Martin Sheen)? Inspirisan istinitim događajima.

Srijeda, Cinemax, Pauci od papira u 20.00 (pozicija kanala 353)

Gorko-slatka priča o sazrijevanju u sjenci duševne bolesti, film govori o Melanie, maturantkinji koja se muči kako bi pomogla svojoj majci Dawn, čije paranoične halucinacije vrtoglavo izmiču kontroli. Sve što Melanie želi je normalna maturantska godina, ali joj se život preokrene kada njena majka Dawn počne patiti od paranoičnih iluzija. Sukob s agresivnim novim komšijom dodatno pogorša Dawnino mentalno stanje te ona počne pokazivati znakove paranoičnih iluzija. Melanie nizom intervencija pokušava pomoći svojoj majci, ali Dawnina paranoja sve više izmiče kontroli. Izazivanje Dawnine manije proganjanja prijeti da uništi njihov bliski odnos. Melanie je prisiljena donijeti najteže odluke, dok se muči kako bi spasila majku.

Četvrtak, Fox, Crna lista, u 21.00 (pozicija kanala 328)

Nakon što je decenijama bio na popisu najtraženijih kriminalaca, Raymond-Red Reddington (James Spader) predaje se FBI-u te im nudi svoju Crnu listu, popis najopasnijih i najskrovitijih svjetskih kriminalaca. Red tvrdi da može raskrinkati špijune, teroriste, ubice koji rade za narkokartele, trgovce ljudima i osvetoljubive serijske ubice, ali pod uslovom da radi s novopečenom agentkinjom Elizabeth Keene (Megan Boone). Nakon što oprezno pristaje na njegov zahtjev, Liz shvata da se ispod površine kriminalca krije zanimljiva osoba. Osim što je povezan sa smrću njenog oca, Red uvjerava Liz da njen suprug Tom (Ryan Eggold) nije onakav kakvim se predstavlja. Kad Liz sazna da Tom samo iskorištava njihov brak kako bi je mogao potajno pratiti, Red postaje žrtva napada koji kriminalce s Crne liste poveže s Tomovim tajnim zadatkom, što njihov odnos ozbiljno naruši, a budućnost im nosi samo opasnosti i neizvjesnost.

 

Petak, DOX TV, Najčvršći brodovi u 20.13 (pozicija kanala 405)

U ovoj mini-seriji krenućemo na epska putovanja brodom kroz neka od najopasnijih okruženja na planeti. Tokom naših putovanja, pobliže ćemo ispitati kako se tehnologija brodskih putovanja prilagodila kako bi pomogla izolovanim zajednicama da opstanu, trguju i povežu se sa drugima.

Nedjelja, HBO, Zec Peter: Skok u avanturu u 20.00 (pozicija kanala 350)

Ljupki odmetnik se vratio! Bea, Thomas i zečevi stvorili su improvizovanu porodicu, ali uprkos svim svojim naporima, Peter se ne može osloboditi svoje nestašne reputacije. Otisnuvši se u pustolovinu iz vrta, nađe u svijetu u kojem se njegov nestašluk cijeni, ali kada njegova porodica riskira sve kako bi ga pronašla, Peter mora shvatiti kakav zeko želi biti.