Pregledali smo sedmični program za vas

Bogata ponuda m:tel IPTV-ja donosi brojne zanimljive TV sadržaje za sve generacije. Evo šta vam ovog puta preporučujemo:

Utorak, Prva TV, Andrija i Anđelka u 19:15 (pozicija kanala 005)

Andrija i Anđelka, par u srednjim tridesetim, tipičan je primjer onoga što se dešava kada muškarac i žena žive zajedno. Iako su godinama u vezi i iskreno se vole, jedno drugom često idu na živce, bilo da su u spavaćoj sobi, super-marketu ili na večeri sa prijateljima. Njihovi kaprici i potpuno različiti, a tipično muško-ženski pogledi na svijet, uzrok su neslaganja i prepirki oko dobro poznatih pitanja seksa, ljubomore, novca, djece, njenih prijatelja, njegovih prijatelja, podjela poslova u kući… U svakom slučaju, za njih dvoje nema tabu tema, niti je ijedna tema previše ozbiljna da se ne bi mogla pretvoriti u urnebesan komentar modernog života. Andrija i Anđelka samo naizgled stalno vode borbe i ratove, a ustvari se ludo vole.

Četvrtak, Dox TV, Hant protiv Laude u 21.55 (pozicija kanala 405) 

Ovo je priča o dvojici velikih vozača i menadžerima koji su ih zamalo ubili. Uzbudljivi jednočasovni dokumentarac prati Grand Prix sezonu 1976. i podudara se sa premijerom filma „Brzina“ Rona Hauarda iz jeseni 2013. I ovaj film i dokumentarac se fokusiraju na kultno rivalstvo između Ferrari-ja i McLaren-a, Nikia Laude i Jamesa Hunta, u sezoni koja je postala legendarna.

Petak, 24 Kitchen, Rachel Khoo Notebook: London u 06:40 (pozicija kanala 505)

Britanska kuvarica Rachel Khoo s oduševljenjem se prepušta čarima jednog od najuzbudljivijih gastronomskih odredišta na svijetu – Londona. Vječno u potrazi za savršenim delicijama koje će utažiti njenu želju za uvijek novim okusima, Rachel nabavlja namirnice, priprema i isprobava razna jela u ovoj kulinarskoj prijestonici. Upijajući okuse i mirise grada, poput svakog zaljubljenika u kuvanje, ona piše o tome na svom blogu, fotografiše i pritom stalno zapisuje u svoju bilježnicu od koje se nikada ne odvaja.

Subota, TV 1000, Mandela: Dug put do slobode u 13.15 (pozicija kanala 308)

Životna priča Nelsona Mandele ispričana je u ovoj adaptaciji autobiografije južnoafričkog vođe koja potanko opisuje njegove rane godine, obrazovanje, 27 godina zatvora te predsjedništvo i obnovu nekad podijeljene zemlje. Film „Mandela: Dug put do slobode“ zasnovan je na istoimenoj autobiografiji čuvenog južnoafričkog predsjednika.

Nedjelja, HBO, Putovanje kroz sjećanja u 20.00 (pozicija kanala 350)

Scenaristkinja/redateljka/producentkinja Lisa Joy donosi ovaj neo-noir naučno-fantastični triler smješten u Majmiju u bliskoj budućnosti. Nick Bannister (Hugh Jackman), privatni istražilac uma, putuje mračno privlačnim svijetom prošlosti pomažući svojim klijentima da pristupe izgubljenim sjećanjima. Živeći na rubu potopljene obale Majmija, njegov se život zauvijek promijeni kada preuzme novu klijentinju Mae (Rebecca Ferguson), a jednostavan slučaj izgubljenog i nađenog postaje opasna opsesija. Dok se Bannister bori da pronađe istinu o Maeinom nestanku, otkriva nasilnu zavjeru i na kraju mora odgovoriti na pitanje: koliko daleko biste otišli da se zadržite one koje volite?