Pregledali smo sedmični program za vas

Proljeće je stiglo i možemo uživati u lijepom vremenu. A kad se nađete u udobnosti svoga doma, možete uživati uz TV sadržaj u ponudi m:tel IPTV-ija. Ovo su neki od izbora koje vam preporučujemo:

Ponedjeljak, Cinemax, Loši putevi u 21.30 (pozicija kanala 353)

Sastavljen od četiri naizgled nepovezane priče smještene u regiji Donbas, film „Loši putevi“ bilježe ratnu traumu i društveno propadanje u nizu napetih i zlosrećnih susreta između stranaca. Četiri kratke priče smještene su duž cesta Donbasa tokom rata. Ne postoje sigurni prostori i niko ne može shvatiti šta se događa. Iako su zarobljeni u haosu, neki uspijevaju imati autoritet nad drugima. Ali u ovom svijetu, gdje sutra možda nikada neće doći, nisu svi bespomoćni i jadni. Čak i najnevinije žrtve mogu doći na red da preuzmu komandu.

Utorak, HBO, Batwoman 3, u 19.15 (pozicija kanala 350)

Tri godine nakon nestanka osvetnika Batmana i filantropskog milijardera Brucea Waynea iz Gotham Cityja, Kate Kane, Bruceova rođaka, odlučuje savladati svoje demone štiteći ulice kao Batwoman i postaje simbol nade. Nakon što je izbačena iz vojne škole i poslije godina brutalne obuke preživljavanja, Kate se vraća kući upravo kada se banda „Alisa u zemlji čuda“ namjerila na njenog oca i njegovu firmu za obezbjeđenje, otevši njegovu najbolju saradnicu Sophie Moore. Kako bi pomogla svojoj porodici i svom gradu, Kate će morati postati ono što njen otac prezire – osvetnički vitez tame.

Srijeda, FOX, Lucifer u 20.00 (pozicija kanala 328)

Lucifer Morningstar sišao je s monotonog prijestola u paklu i povukao se u Grad Anđela, gdje je vlasnik luksuznog piano-kluba pod nazivom Lux. Uživa u penziji i okružen je s nekoliko svojih omiljenih stvari – vinom, ženama i pjesmom. Najednom, predivna pop-zvijezda biva ubijena ispred Luxa. Ubistvo privlači pažnju detektivke Chloe Decker, koju Lucifer istovremeno fascinira, ali i odbija. Dok zajedno pokušavaju riješiti ubistvo pop-zvijezde, Lucifera iznenađuje Chloeina urođena dobrota. Može li đavo doći u iskušenje da pređe na stranu dobra ili će ga njegova priroda povući nazad? Seksi, mračna i drska, ova drama koja je bazirana na popularnom stripu „The Sandman“, s početka 1990-ih godina, daje ideju da možda baš svi imaju priliku za iskupljenje i novu šansu… Pa čak i sam đavo.

Četvrtak, 24Kitchen, Jamiejevi jednostavni obroci za svaki dan u 21.00 (pozicija kanala 505)

U ovoj najnovijoj seriji, gledamo omiljenog poznatog chefa u njegovom seoskom domu gdje priprema ukusne, zdrave recepte za svakoga. Radi se o uzbudljivim obrocima koji omogućuju okupljanje naših voljenih za trpezom i uživanje cijele porodice. Jamie Oliver priprema recepte pune iznenađenja – pitu s rižom i karfiolom i začinjeni file od lososa.

Petak, TV 1000, Mojih 200 godina u 21.00 (pozicija kanala 308)

U prvoj deceniji novog milenijuma, kada globalna tehnologija zauzima mjesto ljudskog saosjećanja, Patric Martin (Sam Neill) kupio je robota NDR-114 (Robin Williams) i darovao ga svojoj porodici. Međutim, Andrew, kako je robota nazvao najmlađi član porodice Martin, ne želi biti samo jedan od aparata koji kuva, čisti i brine se o djeci jer on čitav svoj život stremi ka otkrivanju ljudskih emocija. Martinovi, njihove dvije kćerke, Grace i Amanda, tretiraju Andrewa kao stvarnu osobu, a njegova kreativnost i saosjećanje navodi ih na razmišljanje da li je Andrew samo dobro programiran ili se pretvara u ljudsko biće. Andrew je u neumornoj potrazi za odgovorom na pitanje što znači biti čovjek sa svim svojim manama, slabostima i smrtnošću, s kojim se suočavaju sva živa bića na planeti.