Pregledali smo sedmični program za vas

Slobodno vrijeme tokom hladnih zimskih dana mnogima je najljepše provesti ispred TV-a. Pregledali smo sedmični program za vas i izdvojili neke od zanimljivih sadržaja za sve generacije iz m:tel IPTV opusa:

Ponedjeljak, DOX TV, Najluksuzniji britanski hoteli u 19.25 (pozicija kanala 405)

Serija „Najluksuzniji britanski hoteli“ zalazi iza kulisa Corinthie, Langhama i Chewton Glena, prateći osoblje koje udovoljava svakom hiru svojih gostiju. Corinthia, omiljeni hotel članova porodica Obama i Clinton, ali i slavne Beyonce, spada među najglamuroznije hotele u Londonu, gdje se ne štedi ni na čemu, a gdje samo luster u faojeu košta milion funti. Langham, prvi “grand hotel” u Evropi, utemeljio je tradiciju britanskog popodnevnog čaja, a u njemu se nalazi najveći apartman u Londonu. Chewton Glen u Dorsetu je izglasan za najbolji hotel u Britaniji i prvi put otvara svoja vrata televizijskim kamerama. Zahvaljujući ekskluzivnom pristupu, ovaj serijal otkriva kako su ove ustanove preživjele 2020. godinu, sa i bez gostiju.

Utorak, 24 Kitchen, Prijatno  – Bon Appetit u 11.30 (pozicija kanala 505)

Svako od nas s vremena na vrijeme postavi sebi ono čuveno pitanje „Šta danas skuhati/jesti?“. Jednostavni i dobro poznati recepti uvijek dobro dođu, a u ovoj emisiji pogledajte prijedloge koje donosi slavni kuvarski dvojac – Lora Naydenova i Stoyan Seymenski. Oni u svakoj emisiji pripremaju provjerene i jednostavne recepte iz cijelog svijeta. U ovoj epizodi Lora i Stoyan odlučili su da ponude recepte svojih obožavalaca, prikladne za lagani ručak ili večeru. Počinju krem supom od graška koju će ukrasiti komadom dimljene pastrmke.

Srijeda, TV Prva, Anna u 21.50 (pozicija kanala 005)

Ispod zapanjujuće ljepote top modela Anne Poliatove skriva se njena nevjerovatna snaga i vještine koje je čine jednom od najstrašnijih ubica. Uzbudljiva, energična vožnja sa neočekivanim preokretima i akcijom koja oduzima dah, uvodi nas u radnju ove priče. U glavnim ulogama su Sasha Luss, dobitnica nagrade Oscar Helen Mirren, Cillian Murphy i Luke Evans.

Četvrtak, HBO 3, Zvijer mora umrijeti u 22.00 (pozicija kanala 352)

Nakon smrti šestogodišnjeg sina u saobraćajnoj nesreći, Frances Cairnes želi uloviti i presuditi čovjeku za kojeg vjeruje da je odgovoran. Kad mu napokon uđe u trag, na prevaru “useljava” u njegovu kuću i iznutra planira ubistvo. Kako se sve više uvlači u ubicin dom, tako napreduje u svom planu – pronašla je oružje. S druge strane, stvari se zahuktavaju i za inspektora koji radi na ovom slučaju, er postaje sve uvjereniji u mogućnost da je riječ o zločinu.

Petak, Minimax, Radoznali Džordž u 16.00 (pozicija kanala 204)

Majmun nevaljalac Džordž, pored toga što sjajno zabavlja sve članove svoje porodice, donosi i mnogo korisnih informacija o prirodnim naukama na polju matematike. Ukoliko dobro pazite, saznaćete ponešto i iz svijeta tehnike. Uz pomoć Džordžove neuništive radoznalosti na kraju serije i djeca mogu da postanu mali naučnici, a dlakavi prijatelj garantuje i dobro raspoloženje.