Pregledali smo sedmični program za vas

Nova radna sedmica donosi nam planiranje obaveza, ali svakako da je potrebno isplanirati i slobodno vrijeme, koje će ugodinje proći uz vaš omiljeni TV sadržaj.

Ponedjeljak, Discovery Channel, Billy kupuje Brooklyn: Brooklyn u procvatu u 17.00 (pozicija kanala 402)

Ovaj serijal donosi vam 16 priča o najunikatnijim predmetima. U prvoj epizodi, hip hop producent Dane nudi Billyju raritetnu ritam-mašinu Roland TR-808. Billy vidi potencijal i u štapu za hodanje s ugrađenim pištoljem iz 19. vijeka te vintage akrobatskom biciklu.

Utorak, National Geographic, Vikinške ratnice u 22.00 (pozicija kanala 401)

Oduvijek se smatralo da su svi vikinški ratnici bili muškarci, ali nova otkrića dovode nas do propitivanja svega što smo mislili da znamo na tu temu. Ella Al-Shamahi, naučnica i istraživačica National Geographic-a, otkriva dokaze o eltinim vikinškim ratnicama.

Četvrtak, HBO, Evo mene opet! u 20.00 (pozicija kanala 350)

Ovaj dokumentarni film iz Bugarske govori nam o ljudskoj upornosti i odlučnosti. Samo mjesec dana nakon što je za dlaku preživio u saobraćajnoj nezgodi, planinar Boyan Petrov započinje oporavak i duge pripreme za nastavak svog sna: uspon na svih 14 vrhova od 8.000 metara.

Petak, FilmBox Premium, Veliki potres: Početak kraja u 06.40 (pozicija kanala 326)

Doktoricu Samanthu Hill jedno jutro budi snažan zemljotres. U Centru za seizmologiju, rezultati pokazuju 7,9 jačine po Richteru, zbog čega doktorica dobija poziv da u Centru preuzme organizaciju kontrole katastrofe. Ali, to nije kraj jer slijedi serija jakih zemljotresa. Niko nije spreman na ovaj nivo katastrofe, osim možda, doktorice koja ima svoju teoriju zašto se ovo događa, ali niko je ne želi polušati.

Subota, CINEMAX, Porodica Addams u 21.40 (pozicija kanala 353)

Porodica Addams ponovno se vratila na velike ekrane, u prvoj animiranoj komediji o najotkačenijoj porodici u kraju. Duhovita, bizarna i potpuno legendarna, porodica Addams redefiniše pojam dobrih komšija.