Pregledali smo sedmični program za vas

Ove sedmice, slobodno vrijeme isplanirajte uz interesantne dokumentarne sadržaje, ali i fantastične filmske i serijske priče u okviru m:tel IPTV ponude:

Ponedjeljak, HBO 2, Zvijer mora umrijeti u 23.20 (pozicija kanala 351)

Ljubitelji kriminalističkih drama sigurno će uživati u ovom serijalu. Nakon smrti šestogodišnjeg sina u saobraćajnoj nesreći, sve što Frances Cairnes želi jeste da ulovi i ubije čovjeka za kojeg vjeruje da je odgovoran. Kad mu napokon uđe u trag, na prevaru mu se uvuče u kuću i iznutra planira njegovo ubistvo.

Utorak, FOX, 911: Teksas u 21.00 (pozicija kanala 305)

Owen Strand (Rob Lowe) je jedini preživjeli u svom vatrogasnom domu na Menhetnu, 11. septembra. Nakon napada, treba da obnovi svoju stanicu. Nakon što se slična tragedija dogodi u vatrogasnom domu u Ostinu, Owen sa svojim problematičnim sinom T.K.-om (Ronen Rubenstein), koji je takođe vatrogasac, odlazi u Teksas prenijeti svoje vatrogasno znanje i životno iskustvo u nastojanju da im pomogne da krenu ispočetka. Istovremeno, on se bori s tajnom koju krije od svijeta, a koja bi mogla okončati njegov život…

Petak, Discovery Science, Kako funkcioniše svemir? u 16.02 (pozicija kanala 411 )

Koji su se uzbudljivi događaji dogodili u prvoj sekundi poslije Velikog praska? Kako su nastali Jupiter i Saturn? Koji uslovi i događaji bi mogli dovesti do izumiranja ljudske vrste? Odgovore na ova i brojna druga slična pitanja saznajte u ovoj fascinantnoj emisiji Discovery Channel-a.

Subota, Da Vinci Learning, Istraživanje – Kućna nauka: Hemija u kuhinji u 15.33 (pozicija kanala 216)

U ovom serijalu, koji je osmislio Steve Spangler, američka televizijska ličnost, autor i profesor fizike, na zanimljiv način je približena nauka kako učenicima, tako i svim ostalima. Ovog šputa, profesor Spangler će vam pokazati kako da napravite neke neobične i krajnje zabavne stvari kao, recimo, soufflé od sapuna i “slonovu pastu za zube” od materijala koji možete kupiti u marketu.

Nedjelja, AXN, Jumanji: Dobro došli u džunglu u 21.00 (pozicija kanala 334)

Četvoro tinejdžera otkriva tajanstvenu video igru Jumanji iz 90-ih godina, a potom bivaju usisani u virtualnu džunglu kada je pokušaju igrati. Oni doslovni postaju avatari koje su odabrali: gejmer Spencer postaje mišićavi avanturista (Dwayne Johnson), igrač fudbala Fridge gubi (njegovim riječima) „gornjih 60 cm svog tijela“ i postaje Einstein (Kevin Hart), popularna djevojka Bethany postaje sredovječni profesor (Jack Black), a povučena Martha opasna ratnica (Karen Gillan). Preobražena u različite likove iz igre, grupa mora putovati kroz taj čudni svijet ako želi preživjeti…