Pregledali smo sedmični program za vas

Na početku nove radne sedmice donosimo vam preporuke za najbolji filmski i serijski program koji možete pratiti u m:tel IPTV ponudi.

Ponedjeljak, DOX TV, Sahara u 21.07 (pozicija kanala 405)

Vijekovima su kolonisti zaobilazili Saharu, najveću pješčanu pustinju na planeti, zbog njene vreline i negostoljubivosti. Sada je Evropa izgleda pomjerila njene južne granice do Sahare, da bi spriječila migracije i terorizam. Šta stanovnici Sahare misle o tom uplitanju? U ovoj seriji od tri epizode, Bram Vermelen prelazi pustinju od zapada ka istoku, od Atlantika do Crvenog mora. Iskusiće vrelinu, opasnosti džhadizma, očaj migranata, skriveni svijet robovlasništva, otkriće mreže trgovine ljudima i razgovarati sa lokalnim stanovnicima jednog od najnepristupačnjih mjesta na svijetu.

Utorak, National Geographic, Isušivanje okeana: Tajne New Yorka u 11.10 (pozicija kanala 401)

Najnoviji razvoji u sonarnoj tehnologji otkriva potopljene brodove. Voda i mulj se povlače i otkrivaju tajnu ispod Manhetna. Nevjerovatan inženjerski poduhvat donosi nam priču o nevjerojatnoj žrtvi tajnog ratovanja u Prvom svjetskom ratu.

Četvrtak, FOX Life, The Girl Next Door u 12.00 (pozicija kanala 306)

Matthew je tinejdžer koji u svom komšiluku otkriva novu djevojku koja je slatka, seksi i opasna. On je maturant koji sanja o političkoj karijeri. Jedne večeri kroz prozor svoje sobe ugleda prezgodnu djevojku koja skida odjeću u kući preko puta. Nakon što je shvatila da ju Matthew posmatra, pojavljuje se pred njegovim vratima i poziva ga na noćnu vožnju. Uskoro se Matthew nađe go na cesti, a ona odlazi u nepoznatom pravcu. Ovo je urnebesna komedija prepuna zabave i smijeha.

Petak, Cinemax 2, Words on Bathroom Walls u 20.30 (pozicija kanala 354)

Adam (Charlie Plummer) boluje od mentalne bolesti koju čuva kao tajnu. Sanja da postane kuvar, ali nakon incidenta na času hemije, izbacuju ga iz škole. Živeći u strahu od razotkrivanja, nalazi povezanost s Mayom (Taylor Russell), koja ga podstakne da otvori srce. Kako se njihova romansa produbljuje, ona ga nadahnjuje da ga njegova bolest ne definiše.

Nedjelja, HBO2, The Little Things u 17.50 (pozicija kanala 350)

Zamjenik šerifa okruga Kern, Joe Deacon (Denzel Washington) poslat je u Los Anđeles zbog nečega što je trebalo da bude brzi zadatak prikupljanja dokaza. Umjesto toga, upliće se u potragu za ubicom koji teroriše grad. Vodeći potragu, rukovodilac policijskog odjela u tom gradu, Jim Baxter (Rami Malek), angažuje Deacona ga kao pomoć u istrazi. Dok prate ubicu, Baxter otkriva uznemirujuće tajne koje bi mogle ugroziti puno više od njegovog slučaja.