Pregledali smo sedmični program za vas

U novoj radnoj sedmici, preporučujemo vam da slobodno vrijeme iskoristite odmarajući se uz zanimljiv TV sadržaj u ponudi m:tel IPTV-ija.

Ponedjeljak, Cinemax, Barbar Otto u 18.05 (pozicija kanala 353)

Otto, 17-godišnji panker iz Bukurešta, uključuje se u istragu socijalnih službi u vezi sa samoubistvom svoje djevojke Laure. Zarobljen je u začaranom krugu koji su stvorili njegovi roditelji, njegov nijemi djed i Laurina majka. Ovaj tragični događaj dovodi do istrage koju provode socijalne službe, a uključuju i Otta i njegovu porodicu.

Srijeda, DOX TV, Vozovi koji su promijenili svijet u 22.00 (pozicija kanala 409)

U ovom serijalu otkrivamo kako su četiri legendarna voza unijela revoluciju u putovanje prugom i inspirisale nevjerovatne željezničke projekte širom svijeta.
Putujemo legendarnim lokomotivama kao što su Leteći Škotlanđanin i Stivensonova Raketa. Svaka epizoda istražuje neku oblast života koja je drastično promijenjena zahvaljujući vozovima. Saznaćemo kako su nas vozovi ubrzali, kako su transformisali gradove, kako su osnažili industriju i kako su nam pomogli da pobjegnemo.

Četvrtak, Cinemax, Beba u 18.15 (pozicija kanala 353)

Predstavljen kao mračna bajka, film „Beba“ smješten je u modernom gradu duboko u jezivoj šumi. Ondje mlada ovisnica o narkoticima dotakne dno kada proda svoje novorođenče trgovcima djecom. Ubrzo požali zbog svoje odluke i nađe hrabrosti da ga vrati. Ali, da bi to učinila, mora provaliti u kuću u kojoj starica koju je upoznala, njen albino-sluga i djevojčica žive zajedno. Ništa je nije moglo pripremiti za ono što će otkriti…

Petak, FOX, Tigar i zmaj u 21.00 (pozicija kanala 305)

U Kini 19. vijeka, majstor borilačkih vještina sprema se povući u život meditacije. On preda svoj mač, slavnu Zelenu sudbinu, svojoj ljubavnici na čuvanje, ali mač je ukraden i za njim kreće potraga. Film borilačkih vještina veličanstvene iluzije i poetičnih pokreta, „Oscarom“ nagrađeno ostvarenje Anga Leeja epska je ljubavna priča suprotstavljena izdaji i žudnji za moći.

Nedjelja, HBO, Kralj Richard u 20.00 (pozicija kanala 350)

Zasnovan na istinitoj priči koja će nadahnuti svijet, film prati putovanje Richarda Williamsa, nepokolebljivog oca koji je ključan u odgoju dvije najtalentovanije sportašice svih vremena, koje će na kraju zauvijek promijeniti svijet tenisa. Dvaput nominovan za „Oscara“ Will Smith glumi Richarda, pod rediteljskom palicom Reinalda Marcusa Greena („Čudovišta i ljudi”). Vođen jasnom vizijom njihove budućnosti i primjenjujući nekonvencionalne metode, Richard ima plan koji će Venus i Serenu Williams s ulica Comptona u Kaliforniji odvesti na svjetsku pozornicu kao legendarne ikone. Duboko dirljiv film prikazuje kako su snaga porodice, istrajnost i nepokolebljivo uvjerenje sredstvo za postizanje nemogućeg i uticanja na svijet.