Pregledali smo sedmični program za vas

Srećna Nova godina! Sve najbolje vam želimo uz novi sedmični pregled programa, u više nego prazničnom duhu. Uživajte!

Ponedjeljak, HBO, Božićna priča u 20.00 (pozicija kanala 350)

Stephen Knight na originalan način adaptira legendarnu „Božićnu priču“ Charlesa Dickensa. Originalan film jezivo je uranjanje u mračnu duševnu krizu Ebenezera Scroogea. Smješten u kasne 1800-e, ovaj mračan i moderan prikaz uključuje omiljene likove poput Ebenezera Scroogea, Jacoba Marleyja, duhove božićne prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te porodicu Cratchit, ali i neke nove.

Utorak, DOX TV, Mišlanove zvjezdice: Priče iz kuhinje u 21.03 (pozicija kanala 405)

Pogledajte šta se krije iza Mišelinovog vodiča, otkrijte kako rade Mišelinovi kontrolori i po kojim kriterijumima se dobijaju jedna, dvije ili tri zvjezdice u ozloglašenom crvenom vodiču. Uprkos svim kritikama, Mišelin je i dalje ono prema čemu se upravljaju svi kuvari. Malo ko javno kritikuje ovaj vodič. Privatno, mnogi očajavaju zbog njihovog ograničenog opsega, snobizma i njihovih miljenika. Ući ćemo u kuhinje vrhunskih restorana i otkriti tajne ekskluzivne i otmjene gastronomije nekih od najboljih kuvara u Francuskoj, Španiji, SAD, Japanu… Probaćemo da otkrijemo šta je potrebno da bi se dobile ove slavne zvjezdice.

Srijeda, National Geographic, Najboljih 10 iz osamdesetih u 22.00 (pozicija kanala 401)

Rob Lou, holivudska zvijezda i neodoljivi TV šmeker, u ovom dokumentarnom serijalu se prisjeća najupečatljivijih momenata iz osamdesetih godina prošlog vijeka. Kroz 6 jednočasovnih epizoda, koje nas premijerno očekuju od 5. januara srijedom u 22.00 časova, Lou pravi top listu od 10 najboljih igračaka, reklama, uređaja, brze hrane, ulične mode i filmova iz ove nevjerovatne decenije.

Četvrtak, HBO 2, Jednom davno u 21.15 (pozicija kanala 351)

U ovoj maštovitoj priči o dva omiljena lika iz književnosti – Petru Panu i Alisi u zemlji čudesa – osmogodišnja Alice, njen nestašni brat Peter i njihov briljantni stariji brat David puštaju mašti na volju jednog divnog ljeta na engleskom selu. Podsticani roditeljima Jackom i Rose, dječje maštovite čajanke, borbe mačevima i pustolovine na gusarskom brodu naglo se prekinu kad se dogodi tragedija. Peter, željan da se dokaže kao heroj svojim ožalošćenim roditeljima koji imaju i finansijskih problema, putuje s Alice u London, gdje pokušavaju prodati porodičnu dragocjenost. Po povratku kući, Alice traži privremeno utočište u čudesnoj zečjoj rupi, a Peter trajno bježi od stvarnosti ulazeći u čarobno carstvo kao vođa „Izgubljenih dječaka“.

Petak, 24 Kitchen, Ukusna destinacija: Singapur u 13.00 (pozicija kanala 505)

U novoj sezoni njegovog kulinarskog serijala sledeća zemlja koju će posjetiti čuveni azijski kuvar Adam Lijav je Singapur. Tokom devet epizoda “Destinacija: Arome Singapura”, petkom u 13.30, naš TV domaćin obilazi Singapur uzduž i poprijeko, u želji da otkrije i podijeli sa gledaocima najbolje arome ovog ostrva, ali i da otkrije njegovu šarenoliku kulturu. Hrana pripremana na uličnim štandovima predstavlja, na neki način, singapursko nacionalno blago.