Pregledali smo sedmični program za vas

Dobar film ili sjajna serija? Zašto birati, kad opcija m:tel IPTV nudi sve to. I više od toga! Evo šta smo izdvojili unovom sedmičnom pregledu programa:

Ponedjeljak, DOX TV, Crveni alarm u 21.04 (pozicija kanala 405)

Kroz dramatične snimke, izjave eksperata i upotrebu kompjuterskih animacija, Crveni alarm vraća se na neke od najgorih nesreća u kolektivnom pamćenju. Pitamo se šta, gdje, zašto, ko i kako su se te nesreće desile, i stavljamo u prvi plan pravu cijenu koju ljudi plaćaju u nesreći. Kroz 10 tematskih jednosatnih epizoda, usredsredićemo se na po jednu određenu vrstu nesreća i analiziraćemo uticaj koji ti događaji imaju na lokalnom i globalnom nivou.

Srijeda, CineStar TV, Krojačica u 22.30 (pozicija kanala 305)

Ovo je priča o lijepoj i talentovanoj Tilly Dunnage (Kate Winslet). Nakon što je provela godine radeći kao krojačica u ekskluzivnoj pariškoj modnoj kući, ona se vraća u svoj rodni grad u Australiju kako bi se pomirila sa svojom ekscentričnom majom Molly (Judy Davis) i osvetila se svima koji je nisu ozbiljno shvatili. U Australiji, Tilly se zaljubi u Teddyja (Liam Hemsworth), te naoružana svojim šivaćim strojem i couture stilom, pretvara sve žene u gradu u prave dame.

Petak, National Geographic, Megagrađevine: Sagrada Familia u 21.00 (pozicija kanala 401)

Nudimo pogled u jednu od najzanimljivijih i najinspirativnijih građevina u Evropi. Sagrada Familia predstavlja sklad između starog i novog, između graditelja srednjovjekovnih katedrala i genijalaca postmodernizma.

Subota, FOX Life, Mamica u 22.00 (pozicija kanala 329)

U ovoj humorističnoj seriji, popularna Anna Faris glumi Christy, konobaricu u otmjenom restoranu u Napa Valleyju, koja je trijezna četiri mjeseca i trudi se biti dobra majka i prebroditi prošlost prepunu upitnih odluka. Njeno “ne” poroku će biti na iskušenju kada se pojavi njena majka Bonnie, takođe liječena alkoholičarka, koju glumi Allison Janney. Bonnie će se vratiti u Christyn život i odmah je izludjeti svojim pasivno agresivnim prisjećanjima na greške iz prošlosti…

Nedjelja, HBO, Mortal Kombat u 20.00 (pozicija kanala 350)

MMA borac Cole Young, koji je navikao dobijati batine radi novca, nije svjestan svog nasljeđa – ili zašto je car Outworlda, Shang Tsung, poslao svog najboljeg ratnika Sub-Zeroa u lov na njega. U strahu za bezbjednost svoje porodice, Cole kreće u potragu za Sonyom Blade, koja nosi istog misterioznog zmaja s kojim je Cole rođen. Ubrzo se nađe u hramu lorda Raidena, starijeg Boga i zaštitnika Zemaljskog carstva, koji pruža utočište onima koji nose znak. Tamo Cole trenira s iskusnim ratnicima Liu Kangom, Kung Laom i plaćenikom Kanoom, dok se priprema za borbu s najvećim prvacima. No, hoće li Cole biti snažan da otključa svoju arkanu – neizmjernu snagu svoje duše – na vrijeme da spasi ne samo svoju porodicu, već da jednom zauvijek zaustavi Outworld?