Pregledali smo sedmični program za vas

Pripremite kokice i ugodno se smjestite – ponovo smo pregledali sedmični program za vas i ostaje samo da ušuškani u svom toplom domu uživate uz sljedeći TV sadržaj:

Ponedjeljak, DOX TV, Susret, brak, ubistvo u 16.49 (pozicija kanala 405)

U ovoj intrigantnoj krimi seriji pratimo 52 slučaja najčešćeg ubistva – sopstvenog životnog partnera. Šta je za neke osobe bio okidač za ubistvo muža ili žene? Serija prolazi kroz niz likova koje svi prepoznajemo; sestre i braću, najbolje prijatelje, djecu, roditelje, bivše školske prijatelje ili kolege uz pomoć kojih istražuje konkretne slučajeve ubistva kako bismo saznali gdje je krenulo po zlu i kako se ono što je počelo kao ljubav završilo kao najveća tragedija.

Četvrtak, National Geographic, Evropa iz vazduha: Kompilacija: Poljoprivredna čuda u 20.00 (pozicija kanala 401)

Spektakularno putovanje Evropom iz vazduha otkriva hrabre lovce na vitičare, farmere maslina, posjet pastiru i uzgajivačima lukovica tulipana.

Petak, AMC, Invazija svijeta: Bitka Los Angeles u 20.10 (pozicija kanala 323)

Već se godinama pojavljuju dokumentirani slučajevi NLO-a u cijelome svijetu – u Argentini, Južnoj Koreji, Francuskoj, Njemačkoj, Kini. Ali, 2011. godine ova viđenja postaju stravična stvarnost kada Zemlju napadnu nepoznate sile. Dok ljudi posmatraju kako velegrad za velegradom propada, Los Anđeles predstavlja posljednji bedem obrane u ovoj neočekivanoj bitki. Vod marinaca i njihov narednik (Aaron Eckhart) moraju se suočiti s neprijateljem kakvog još nisu susreli.

Subota, Klasik TV, Bitka na Neretvi u 21.35 (pozicija kanala 302)

Početkom 1943. njemačka je komanda na jugoslavenskom prostoru, pod zapovjedništvom generala Lohringa, poduzela veliku ofanzivu protiv partizanskih jedinica i Vrhovnog štaba Narodnooslobodilačke vojske u zapadnoj Bosni, a uz podršku italijanskih, četničkih i ustaških snaga. Partizani pružaju herojski otpor višestruko nadmoćnu neprijatelju i nadiru prema jedinom preostalom mostu na Neretvi, preko kojeg se kane prebaciti na slobodnu teritoriju. Stoga sve šokira odluka Vrhovnog štaba da sruši taj most, no to je samo lucidna varka da bi se oslabile neprijateljske snage na drugoj obali Neretve…

 

Nedjelja, HBO, Konj iz snova u 20.00 (pozicija kanala 350)

Doživite inspirativnu istinitu priču o Dream Allianceu, nevjerojatnom trkaćem konju kojeg uzgaja barmenica iz malog grada Jan Vokes (Toni Collette). S vrlo malo novca i bez iskustva, Jan uvjerava svoje komšije da ulože svoju oskudnu zaradu kako bi pomogli Dreamu da se takmiči s trkaćom elitom. Njihovo se ulaganje isplati dok se Dream uspinje kroz redove i postaje lučonoša nade u njihovoj zajednici koja je u nezavidnom položaju.