Pregledali smo sedmični program za vas

Novembar obiluje najzanimljivijim filmskim i serijskim naslovima za maksimalno uživanje! Pogledajte šta smo za vas izdvojili ove sedmice.

Ponedjeljak, TV1000, Nebo boje vanilije u 19.15 (pozicija kanala 322)

David Aames je bogati poslovni čovjek koji uživa u životu 200%. Njegovoj će idili doći kraj na proslavi 33. rođendana kada upozna prelijepu Sofiju (Penelope Cruz) u koju se zaljubljuje na prvi pogled. To se neće svidjeti njegovoj djevojci (Cameron Diaz) koja u trenutku bijesa izazvanog ljubomorom skreće autom s mosta u rijeku. Ona gine, a David se nakon nekoliko dana budi iz kome unakaženog lica. Sa maskom na licu pokušava uvjeriti psihijatricu da nije odgovoran za smrt djevojke. Početak je to zamršene priče i njegovog puta ka iskupljenju koji će ga vratiti u prošlosti i odvesti negdje između stvarnosti i fikcije.

Utorak, CineStar TV, Duh u oklopu u 18.50 (pozicija kanala 305)

„Duh u oklopu“ baziran je na međunarodno priznatom japanskom animiranom SF filmu iz 1995. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. No mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja „duha“ tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela. Radnja filma prati Major (Scarlet Johansson) koja vodi elitnu skupinu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce.

Srijeda, HBO, Dugi vikend u 14.40 (pozicija kanala 350)

Kad nesretni Bart slučajno sretne zagonetnu Viennu, njih se dvoje brzo i žestoko zaljube. Vikend udvaranja dovodi do neočekivanih otkrića, ali tajne koje oboje nose mogu ih razdvojiti ili biti prilika za novi početak.

Četvrtak, Discovery Channel, Lovac na starine: Klasični automobili u 22 (pozicija kanala 402)

U ovom serijalu koji će obožavati ljubitelji starih automobila Drew Pritchard i Paul Cowland putuju Velikom Britanijom kako bi pronašli, obnovili i prodali klasične automobile. Dečki su u Staffordshire-u, na tragu Fordovog Caprija, ali nalaze automobil čija je karoserija u lošem stanju, a treba mu srediti i unutrašnjost.

Petak, National Geographic, Megatvornice: Švedski superauto u 18.00 (pozicija kanala 401)

Jeste li se ikada zapitali kako nastaju proizvodi u vašem svakodnevnom životu? Ultimate Factories vodi vas širom svijeta u visokotehnološke fabrike da vidite kako kompanije proizvode vaše omiljene proizvode. Zakoračite u Koenigsegg i otkrijte što je potrebno za stvaranje jednog od najmoćnijih auta na svijetu.

Subota, 24Kitchen, Silvijin talijanski sto u 13 (pozicija kanala 505)

„Silvijin italijanski sto“ jedinstvena je kulinarska emisija sa slavnim gostima koje predstavlja Silvija Colloca. Silviji se pridružuje književnica Kathy Lette, glumica Lisa McCune i komičar Tom Gleeson