Pregledali smo sedmični program za vas

Pred nama je nova radna semica i pravo je vrijeme da pregledamo sedmični program, što smo i ovog puta uradili za vas:

Ponedjeljak, FOX Crime, Suton u 22.00 (pozicija kanala 306)

Novembar je pravo vrijeme za večeri kraj malih ekrana uz dobre krimi serije sa elementima misterije. A ovo je jedna baš takva! Riječ je o napetom australijskom krimiću „Suton“ koji u osam epizoda povezuje zločine iz sadašnjosti i prošlosti, svijet natprirodnog i okultnog sa ličnim životnim dramama glavnih junaka. Radnja prati nerazjašnjeno brutalno ubistvo žene čiji identitet niko ne može da utvrdi. Dokazi pronađeni na mjestu zločina detektivku Moli Mekgi (Ema But) i njenog starog partnera Aleksa Okonela (Evan Lesli), sa kojim nije razgovarala 20 godina, upućuju na ubistva iz prošlosti. Ona su blisko povezana sa korupcijom u političkim krugovima i okultnim ritualima. U očajničkom pokušaju da dođu do istine, sudbinama glavnih junaka upravljaju duhovi preminulih koji ostaju u prostoru između života i smrti zvanom – Suton.

Utorak, 24 Kitchen, Skriveni restorani sa Mišelom Ruom u 14.00 (pozicija kanala 505)

Skriveni restorani novi su kulinarski trend. U emisiji otkrivamo najzanimljivije skrivene gurmanske oaze Velike Britanije. Nalaze se na neočekivanim i udaljenim mjestima, primaju ograničen broj gostiju i kao takvi mamac su za ljubitelje hrane, spremne da eksperimentišu i napuste utabane kulinarske staze. Prošlog ljeta, poznati francuski kuvar Mišel Rou zadao je sebi zadatak da i sam otvori jedno ovakvo mjesto. Daleko od svog nagrađivanog restorana „Le Gavrocheˮ, okićenog sa dvije Mišlenove zvijezde. Odabrao je lokaciju u blizini Kenta, u kojem je odrastao.

Srijeda, HBO 2, Autsajder u 20.50 (pozicija kanala 351)

Prema istoimenoj uspješnici Stephena Kinga, „Autsajder“ je nova dramska serija, koja istražuje jezivo ubistvo 11-godišnjeg dječaka Frankieja Petersona i tajanstvene okolnosti ovog zastrašujućeg zločina. Kada njegovo tijelo  nađu u šumi Georgije, policijski detektiv Ralph Anderson kreće u istragu, a svjedoci i fizički dokazi upućuju na Terryja Maitlanda, popularnog srednjoškolskog profesora, trenera bejzbola te privrženog supruga i oca. Iako se slučaj čini jednostavnim, Ralpha zbunjuje pojava oprečnih dokaza koji njegovog osumnjičenika smještaju u drugi grad u vrijeme ubistva. Tajanstvene okolnosti ovog zastrašujućeg zločina potiču Ralpha, koji još tuguje zbog nedavne smrti vlastitog sina, da dovede neortodoksnu privatnu istražiteljku Holly Gibney, čije će tajanstvene sposobnosti, nada se, pomoći objasniti neobjašnjivo.

Četvrtak, FOX, Crna lista u 21.00 (pozicija kanala 328)

Nagrađivana američka krimi-drama „Crna lista“ vraća se kroz sedmu sezonu. U novih 19 epizoda, Rejmond Red Redington (Džejms Spajder) zatočen je na neprijateljskoj teritoriji. Njega otima Katarina Rostova (Lejla Robins). Dok se Liz (Megan Bun) upušta u riskantnu misiju njegovog spasavanja, Red ne zna da li ikome može da vjeruje. Okružen je starim neprijateljima i novim saveznicima, a da bi ostao „na površini“ mora da bude korak ispred najopasnijeg kriminalca „Crne liste“ koji je spreman na sve.

Petak, National Geographic, Njujorški superaerodrom u 22.00 (pozicija kanala 401)

Treći dio dokumentarnog serijala „Njujorški superaerodrom“ – televizijske priče o jednom od najvećih infrastrukturnih poduhvata SAD u posljednjih nekoliko godina. Rekonstrukcija La Gvardije koštaće više od 8 milijardi dolara, a 8.000 muškaraca i žena svakodnevno će sarađivati kako bi postojeću vazduhoplovnu luku pretvorili u savremeni centar 21. vijeka. Plan je da se u naredne tri godine izgradi više nego duplo trenutno dostupnih kapaciteta za avione i time poveća kapacitet putnika jednog od najprometnijih aerodroma na svijetu.