Pregledali smo sedmični program za vas

Iznova smo pregledali sedmični program za vas i evo šta vam preporučujemo ovog ponedjeljka:

Ponedjeljak, AMC, Ubijanje Eve u 23.38 (pozicija kanala 323)

Zasnovana na novelama Lukea Jenningsa, serija prati Villanelle (Jodie Comer), psihopatsku plaćenu ubicu, te Evu (Sandra Oh), ženu koja je dobila zadatak da je pronađe i uhvati. Eve je pametna operativka bezbjednosne službe kojoj je dosadno i čiji kancelarijski posao ne ispunjava njena maštanja o bivanju špijunkom. Villanelle je otmjena, talentovana ubica koja voli luksuz koji joj njen nasilni posao pruža. Ove dvije izrazito inteligentne žene, podjednako opsjednute jedna drugom, direktno se sukobljavaju u epskoj igri mačke i miša. Serija je opisana kao spoj brutalne nestašnosti i patosa s britkim humorom, originalnošću i riskantnom akcijom.

Utorak, FOX, Stotina u 16.15 (pozicija kanala 328)

Sedma i posljednja sezona serije kroz 16 epizoda prati naše junake u posljednji pohod. I to preko cijelog svemira, u borbi za spas ili potpuno uništenje čovječanstva. Sanktum je ružna prošlost. Još jedna u nizu. Baš kao i Zemlja. Pred posljednjima od ljudske rase je najvažnija misija do sada. Upoznavanje stvoritelja. Onih od kojih je čovjek potekao, a koji treba da procijene da li su ljudi vrijedni spasavanja. Igrom sudbine, na testu će se kao predstavnici ljudskog roda naći oni koji se pred sličnim izazovima do sada nisu najbolje pokazali. Za početak – pretvorili su u prah matičnu planetu.

Srijeda, 24 Kitchen, Čupavi bajkeri idu na sjever u 13.00 (pozicija kanala 505)

Čupavi bajkeri su proputovali svijet u potrazi za ukusnom hranom, a sada se ekipa u novom serijalu vraća kući. I gledaoce vodi na proputovanje kroz najlepše krajeve sjeverne Engleske. Dok putuju kroz Darbišir, Lankašir i Južni Jorkšir, Si i Dejv istražuju kulturu i kulinarske majstorije, koje su karakteristične za svaki okrug. Kasnije, upoznaju lokalce, kako bi naučili ponešto o životu u ovim regijama. Pišući ljubavno pismo sjeveru Engleske, ovaj novi serijal prati Čupave bajkere, koji sjedaju na motore i otiskuju se u kulinarsku avanturu po svom komšiluku.

Četvrtak, National Geographic, Projektovanje katastrofa u 23.00 (pozicija kanala 401)

Inženjere mnogi smatraju najvećim revolucionarima. Oni pomjeraju granice i uz pomoć svojih otkrića vode čovječanstvo u svjetliju budućnost. Ipak, u ovom dokumentarnom serijalu vidjećemo da njihove odvažne ideje nekada mogu završiti poput Ikarovog leta – u pepelu. Greške u komunikaciji i loši proračuni mogu da koštaju milione dolara, mnogo života, a mogu i da unazade napredak čovječanstva.

Nedjelja, HBO, Vještice Roalda Dahla u 20.00 (pozicija kanala 350)

Ovo nije bajka. Ovo je priča o pravim pravcatim vješticama! Zasnovan na istoimenom klasiku Roalda Dahla, i u režiji Oscarom nagrađenog Roberta Zemeckisa, ovo je maštovita, zabavna i zastrašujuća priča o dječaku koji susreće prave vještice.