Pregledali smo sedmični program za vas

Iznova smo pregledali sedmični program i evo koje preporuke iz TV sadržaja smo ovaj put izdvojili za vas:

Utorak, 24 Kitchen, Prelijepa peciva sa Džulijet Sir u 13.00 (pozicija kanala 505)

U serijalu „Prelijepa peciva sa Džulijet Sirˮ, koji će od ovog utorka biti prikazivan tim danom od 13.00 časova, omiljena televizijska kuvarica i pisac bestselera inspiriše gledaoce da zasuču rukave i bace se na posao. Uz šarm, talenat za ukuse i najbolje kombinacije, i strast prema ukusnoj hrani, Džulijet prikazuje nevjerovatna slatka i slana peciva, za sve prilike. Svaka epizoda uključuje četiri ukusna jela, posebne goste i pregršt korisnih savjeta.

Četvrtak, DOX TV, Butenland u 21.50 (pozicija kanala 405)

Na farmi Butenland, veliki broj nekadašnjih životinja iz uzgoja živi rame uz rame sa ljudima, bez zahtjeva koje moraju da ispune. Miran suživot koji djeluje skoro utopijski. Ovim projektom, Jan Gerdes i Karin Mik osmišljavaju radikalni kontra model za uzgoj stoke, u kom su potrebe životinja u središtu, daleko od svakog ekonomskog interesa.

Petak, Pink Movies, Sudija u 21.00 (pozicija kanala 317)

Advokat iz velikoga grada Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vrati se u svoje rodno mjesto gdje je njegov otuđeni otac (Robert Duvall), gradski sudija, osumnjičen za ubistvo. Bahat i uobražen, Hank nema drugog izbora nego da stavi svoj život na čekanje kako bi se posvetio svom strogom ocu, koji je, osim što umire od raka, optužen da je namjerno pregazio nekoga. Odlučan da otkrije istinu, veliki advokat se mora ponovno povezati s porodicom koju je godinama prije ostavio za sobom.

Subota, National Geographic, Izgubljena blaga Egipta u 22.00 (pozicija kanala 401)

U trećoj sezoni serijala „Izgubljena blaga Egiptaˮ, koja će se prikazivati subotom, gledaoci će prisustvovati otkrivanju najvećih i najstarijih tajni drevnog Egipta. Uz pomoć savremene tehnologije, grupa međunarodnih arheologa zalazi u dijelove piramida u koje ljudska noga još nije kročila. Kamere istraživača prolaze kroz zaboravljene hodnike, otkrivajući nepoznate grobnice i mumije stare 3.000 godina. Osam novih jednočasovnih epizoda približiće nam sve muke eksperata koji su na putu do istorijskih otkrića morali da se izbore sa nepristupačnim terenom i afričkim vrućinama.

Nedjelja, HBO, Grad laži u 20.00 (pozicija kanal 350)

U Gradu laži, osramoćeni detektiv losanđeleske policije Russell Poole (Johnny Depp) poražen je čovjek koji ne može riješiti svoj najveći slučaj – ubistva muzičkih ikona Tupaca Shakura i Christophera Wallacea zvanog The Notorious B.I.G. Nakon dvije decenije, slučaj ostaje otvoren. Jack Jackson (F. Whitaker), reporter koji očajnički želi spasiti svoj ugled i karijeru, odlučan je otkriti zašto. On pronalazi Poolea, a njih dvojica sklapaju neugodno partnerstvo kako bi napokon riješili ovaj slučaj. Dok Poole ponovno proživljava nevjerojatnu priču o moći, korupciji i kriminalu, Jackson počinje otkrivati rastuću mrežu skandala i prevara.