Pregledali smo sedmični program za vas

Iznova smo pregledali sedmični program za vas i evo koje sjajne TV preporuke vam donosimo ovog ponedjeljka:

Utorak, FOX, Clarice u 22.00 (pozicija kanala 328)

Radnja ove psihološke horor serije se odvija godinu dana nakon događaja iz filma „Kad jaganjci utihnu” i prati FBI agenticu Clarice Starling (Rebecca Breeds) i njen povratak na teren nakon stravičnih događaja iz filma. Razotkrićemo njenu kompleksnu psihu koja je posljedica problematičnog djetinjstva, a koja će joj dati snage da pronađe svoj glas dok radi u muškom svijetu, ali i da pobjegne od oporodičnih tajni koje su je proganjale cijeli život…

Srijeda, Cinemax, Predzadnji u 20.00 (pozicija kanala 353)

Kafkijanska priča o beznačajnom vodovodnom inspektoru koji dolazi u divovsku udaljenu zgradu kako bi popisao vodomjere stanara. Prije nego što je toga svjestan, nađe se zarobljen u zgradi, suočen s beskrajnim lavirintom zapreka sličnim „Alisi u zemlji čuda”. Dok pokušava pobjeći, percepcija stvarnosti, racionalnog i ostataka njegova ljudskog postojanja preokrenu se naopačke.

Petak, CineStar TV, Novine u 20.45 (pozicija kanala 305)

Ovo je priča neočekivanom partnerstvu Katharine Graham (meryl Streep), prvog ženskog izdavača novina „The Washington Post” te predanog urednika Bena Bradleeja (Tom Hanks), dok se žure dostići „The New York Times” u otkrivanju masovnog prikrivanja vladinih tajni koje je trajalo tri decenije, tokom mandata četiri američka predsjednika. Njih dvoje moraju savladati svoje razlike dok riskiraju vlastite – arijere i slobodu – kako bi razotkrili davno pokopane tajne.

Subota, DOX TV, Kineski Van Gog u 23.25 (pozicija kanala 405)

Vinsent van Gog je prodao samo jednu sliku za života, ali Žao Šaojong je prodao više 90.000 Van Gogovih replika u proteklih 20 godina. Živeći u Kini, zemlji sa najvećom stopom razvoja u svijetu, Žao je prošao kroz velike promjene. Prvo je od seljaka postao sezonski radnik u ruralnim krajevima. Onda je naučio da kopira legendarne zapadnjačke slike. Sada je usred nove promjene – od plagijatora postaje originalni umjetnik. ˝Kineski Van Gog˝ ne samo da pokazuje slikara koji juri svoje snove, već i priča priču o izazovima i poteškoćama sa kojima se susreo na svom putovanju.

Nedjelja, HBO, Gnijezdo u 20.00 (pozicija kanala 350)

„Nije tvoj posao brinuti se. Prepusti to svom mužu“, savjet je koji Allison (Carrie Coon) dobija od svoje majke kada se protiv volje preseli iz američkog predgrađa na englesko selo sa suprugom Roryjem (Jude Law) i njihovo dvoje djece sredinom 1980-ih. Rory, ambiciozni preduzetnik, u svojoj domovini vidi priliku da zaradi velik novac. Prateći svoje iluzije, unajmljuje prostrano, ali turobno seosko imanje s prostorom za Allisonine konje. Ali, porodica je uskoro pred raspadom, usljed tereta nedostižnog načina života i sve veće izolacije. Umorni od vlastitih laži, Rory i Allison jure prema naizgled neizbježnoj propasti.