Pregledali smo sedmični program za vas

Pred vama je novi pregled sedmičnog programa, a evo koje filmove, serije i dokumentarne emisije smo izdvojili ovog ponedjeljka:

Ponedjeljak, DOX TV, Američki stil u 16.10 (pozicija kanala 405)

Američki stil je serija iz četiri dijela koja ispituje  kako su promjene u stilu u Americi tokom decenija odražavale političke, društvene i ekonomske prilike tog doba i oblikovale jedinstveni američki identitet. Pomoću arhivskih snimaka i intervjua sa modnim stručnjacima i kulturnim radnicima, serija ističe ključne trenutke iz mode, istorije i pop kulture, stavljajući publiku u prvi red ispred modne piste američke istorije.

Srijeda, National Geographic, Isušivanje okeana u 21.oo (pozicija kanala 401)

Vijekovima su ekstremni vremenski uslovi prijetili brodovima i moreplovcima. Šta nauka može otkriti o tim olupinama izgubljenim ispod plavih površina?

Četvrtak, TV 1000, Majka! u 22.00 (pozicija kanala 322)

Mlada žena (Jennifer Lawrence) potone u ludilo i paranoju kad u njenu udaljenu ladanjsku kuću upadne niz nepozvanih gostiju – koji su naizgled svi na zagonetan način povezani s njenim mužem (Javier Bardem), pjesnikom kojeg muči kreativna blokada. U ostalim ulogama su Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Brian Gleeson te Domhnall Gleeson. Scenarij i režiju potpisuje Darren Aronofsky (Rekvijem za snove, Crni labud).

Petak, HBO, Braća po krvi u 22.00 (pozicija kanala 350)

Priča o porodici, prijateljstvu i izdaji u nasilnom svijetu filadelfijske mafije. U Gradu Bratske Ljubavi, osmogodišnji Peter Flood bespomoćno posmatra kako mu sestra strada usljed komšijine nesmotrene vožnje. Peterov otac, mučen smrću svoje kćerke, plaća visoku cijenu kad se poželi osvetiti, što dovodi do trajnih generacijskih rana koje se ne mogu zaliječiti. Dviej decenije kasnije, odrasli Peter još se bori s osjećajem krivice zbog sestrine smrti. Dok se pokušava distancirati od porodičnog posla, njegov rođak Michael, s kojim je odrastao, postaje sve moćniji u kriminalnoj hijerarhiji. Vezani krvlju, nijedan od njih ne može umaknuti logici nasilja dok bivaju uvučeni dublje u zastrašujući ciklus izdaje i odmazde.

Nedjelja, FOX Life, Whitney u 14.20 (pozicija kanala 329)

Whitney i Alex su srećan par koji je zajedno tri godine. Nakon vjenčanja svojih prijatelja, shvate da je njihov odnos prešao u naviku i da to ugrožava njihov odnos te se počnu suočavati sa raznim ljubavnim problemima. Iako su se odlučili da brak nije za njih, pokušavaju i dalje održavati strast u vezi…