Pregledali smo sedmični program za vas

Kiša već danima pada i zahladilo je sasvim dovoljno da mnogi vjerovatno radije biraju da slobodno vrijeme provedu uz filmove, serije ili dokumentarce. Stoga vam ovog ponedjeljka donosimo novi pregled sedmičnog programa:

Ponedjeljak, DOX TV, Tim snova u 19.55 (pozicija kanala 405)

Ko se nalazi u najboljoj postavi u istoriji Real Madrida? A znate li koliko članova šampionske reprezentacije Engleske sa Svjetskog prvenstva 1966. može da uđe u najbolji tim svih vremena? Nema uputstava, nema pravila, samo stavovi. U emisiji koja se ne plaši da sanja, upoznajte fudbalski tim snova…

Četvrtak, TV 1000, Mandela: Dug put do slobode u 18.55 (pozicija kanala 322)

Životna priča Nelsona Mandele ispričana je u ovoj adaptaciji autobiografije južnoafričkoga vođe koja potanko opisuje njegove rane godine, obrazovanje, 27 godina zatvora, a potom i upravljanje zemljom i obnovu nekada podijeljenog društva.

Petak, FOX, Next u 13.30 (pozicija kanala 328)

Briljantni, ali paranoični bivši tehnički direktor pridružiće se timu agentkinje Nacionalne kibernetičke bezbjednosti u zaustavljanju prve svjetske krize vještačke inteligencije (AI). Ovaj napredni triler je zasnovan na najnovijim istraživanjima AI.

Ovo je uzbudljiva priča o desetogodišnjoj Sophie iz Londona i misterioznom divu koji je upoznaje sa čudnovatim i opasnim svijetom divova. Film je zasnovan na knjizi „BFG”, slavnog Roalda Dahla, koja je objavljena 1982. godine i od tada oduševljava čitaoce svih uzrasta. Knjiga, za koju je ilustracije napravio Quentin Blake, prethodno je adaptirana kao animirani film za britansku televiziju 1989. godine. Nova adaptacija ujedinila je ponovno Spielberga i Melissu Mathison, scenaristkinju E.T.-a. U ulozi Sophie gledamo Ruby Barnhill, dok dobroćudnog diva glumi Mark Rylance.

Nedjelja, HBO, Logan: Wolverine u 20.00 (pozicija kanala 350)

U bliskoj budućnosti umorni se Logan brine za oboljelog profesora X u skrovištu na meksičkoj granici. Međutim, Loganovi pokušaji da se skriju od svijeta i njegovog nasljeđa poremete se kad stigne mlada mutantica koju slijede mračne sile. Hugh Jackman posljednji put reprizira svoju legendarnu ulogu Wolverinea u ovoj sirovoj, moćnoj samostalnoj dramskoj priči o žrtvi i iskupljenju.