Pregledali smo sedmični program za vas

Neka vaša kuhinja zamiriše uz uvijek odlične recepte koje priprema Jamie Oliver. A zatim se opustite uz najuzbudljivije filmske naslove i dokumentarce. Jer novi sedmični program donosi super zabavu!

Ponedjeljak, Superstar TV, Bohemian Rhapsody u 17.50 (pozicija kanala 006)

Bohemian Rhapsody je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i da – sjajnoj muzici. Slavljenje Fredijevog talenta i legendarnog rok benda, koji je svojom muzikom, osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog porijekla koji nevjerovatno liči na slavnog pjevača.

Utorak, National Geographic, Gerilska zlatna groznica: Ratni plijen u 22.00 (pozicija kanala 401)

Ilegalna eksploatacija zlata je najveći uzrok krčenja šuma u Kolumbiji, a brojni aktivisti i sindikalne vođe ubijeni su se tome suprotstavili. Kroz stručne intervjue i lične susrete Mariana van Zeller otkriva priču o kolumbijskom kriminalnom podzemlju.

Srijeda, 24 Kitchen, Jamiejeva Velika Britanija u 21.00 (pozicija kanala 505)

U ovoj novoj seriji sa šest epizoda, Jamie Oliver kreće na put i uzduž i poprijeko obilazi Blighty. U potrazi je za novim idejama i nadahnućima za recepte te onim što britansku hranu čini sjajnom.

Četvrtak, TV1000 Balkan, Buđenja u 20.00 (pozicija kanala 322)

U bolnici u Bronksu povučeni istraživač dr Sayer (Robin Williams) teži da otkrije zašto je nekim pacijentima, među kojima je Leonard (Robert De Niro), pogrešno postavljena dijagnoza.

Otvarajući oči jednog čovjeka prema svijetu, on je uspio otvoriti i svoje. Robert De Niro (nominovan za Oskara za ovu izvedbu) i Robin Williams glume u ovoj moćnoj, istinitoj priči o svojeglavom doktoru koji uspije promijeniti život svojim pacijentima. Williams je dr Malcom Sayer, naučnik i doktor koji eksperimentalnim lijekom probudi katatonične žrtve rijetke bolesti. De Niro se pojavljuje u ulozi Leonarda, prvog pacijenta koji prima kontroverzno liječenje. Potaknut Leonardovim nevjerovatnim oporavkom, Sayer lijek upotrijebi i na drugim pacijentima.

Petak, CineStar TV, Pad Londona u 20.30 (pozicija kanala 305)

Tajni agent Mike Banning je ponovo preuzeo zaštitu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, ali ovaj put u Londonu. Povod posjete Londonu je sahrana britanskog premijera, koji je umro pod čudnim okolnostima.

Dolaze najveće svjetske vođe. Ali, ono što počinje kao najsigurniji događaj pretvara se u smrtonosnu zamku za ubistvo najmoćnijih svjetskih vođa. Samo tri osobe mogu zaustaviti veliku katastrofu.

Nedjelja, HBO, Aquaman u 20.00 (pozicija kanala 350)

Aquaman otkriva priču u kojoj mladi Arthur Curry saznaje da je nasljednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide, u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod.

Jason Momoa je u ulozi kralja mora, a u filmu se pojavljuje još nemali broj fantastičnih glumaca. Ocean Mastera glumi Patrick Wilson, Amber Heard glumi kraljicu mora Meru, a Willem Dafoe je Aquaman-ov saveznik Vulko. Nicole Kidman glumi kraljicu Atlannu, dok je Temuera Morrison preuzeo ulogu Aquaman-ovog oca.