Pregledali smo sedmični program za vas

Iznova smo pregledali sedmični program za vas i evo koje televizijske naslove, u okviru m:tel IPTV-ja, smo izdvojili ovaj put:

Ponedjeljak, HBO 2, Tražeći pravdu u 20.50 (pozicija kanala 351)

Moćna i provokativna istinita priča prati mladog advokata Bryana Stevensona (Michael B. Jordan) i njegovu istorijsku bitku za pravdu. Nakon što je diplomirao na Harvardu, Bryan je mogao birati unosne poslove. Umjesto toga, uputio se u Alabamu kako bi branio nepravedno osuđene, uz podršku lokalne advokatice Eve Ansley (Brie Larson). Jedan od njegovih prvih i najprovokativnijih je slučaj Waltera McMilliana (Jamie Foxx), koji je 1987. osuđen na smrt zbog zloglasnog ubistva 18-godišnjakinje, iako je većina dokaza ukazivala na njegovu nevinost i činjenici da je protiv njega svjedočio jedino kriminalac motivisan da laže.

Utorak, Superstar TV, Računovođa u 18.00 (pozicija kanala 006)

Ben Affleck glumi Christiana Wolffa, matematičkog stručnjaka koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Dok kao računovođa radi u maloj CPA kancelariji, istovremeno isti posao obavlja za najopasnije svjetske kriminalne organizacije. Zbog svojih sposobnosti zapeo je za oko Ministarstvu financija koje predvodi Ray King (J. K. Simmons), ali vremenom počinje raditi za kompaniju u kojoj je knjigovotkinja Dana Cummings (Anna Kendrick) otkrila financijsku malverzaciju koja uključuje milione dolara. Ali, dok Christian polako razotkriva istinu, broj žrtava raste…

Srijeda, TV 1000, Nepoznati u 18.15 (pozicija kanala 322)

Smještena u političko zmijsko leglo Engleske u doba Elizabete Prve, drama „Nepoznati“ razmatra pitanje koje je vijekovima intrigiralo akademike i briljantne umove… Ko je autor drama pripisivanih Williamu Shakespeareu? O tome su raspravljali stručnjaci, napisane su knjige, a naučnici su posvetili živote štiteći ili opovrgavajući teorije o autorstvu najslavnijih djela engleske književnosti. Ovaj film nudi jedan mogući odgovor, fokusirajući se na vrijeme kada su melodramatično-pustolovne političke intrige, nedopuštene romanse na kraljevskom dvoru i spletke pohlepnih plemića gladnih moći prijestola bile raskrinkane na najneočekivanijemu mjestu: londonskoj pozornici.

Petak, CineStar A&T, Samo za hrabre u 20.00 (poziija kanala 306)

Kao što većina nas bježi od opasnosti, oni idu prema njemu – oni bdiju nad našim životima, našim domovima, svime što nam je drago, te stvaraju jedinstvo koje je usredotočeno na gašenje vatre… Zasnovano na istinitoj priči elitne posade vatrogasaca iz Prescotta, u Arizoni, koja se borila s požarom u Yarnellu, u junu 2013. godine, a u kojoj je život izgubilo 19 članova posade.

Nedjelja, HBO, Wonder Woman 1984 u 20.00 (pozicija kanala 350)

Sudbina svijeta još jednom je na kocki, a samo ga Wonder Woman može spasiti. Nova priča zatiče Dianu Prince kako neprimjetno živi među smrtnicima u živahnim, elegantnim 1980-ima – eri hedonizma i želje za posjedovanjem. Iako je u potpunosti razvila svoje moći, ona ostaje pritajena, bavi se prikupljanjem drevnih artefakta, a herojska djela izvodi samo potajno. Međutim, Diana će uskoro morati skupiti svu svoju snagu, mudrost i hrabrost kad se sukobi s Maxwellom Lordom i Cheetom, zlikovkom koja posjeduje nadljudsku snagu i spretnost.