Pregledali smo sedmični program za vas

Odlični filmovi i sjajne serije, igrana i dokumentarna ostvarenja – sve to u ovosedmičnom pregledu programa koji smo izdvojili za vas:

Utorak, SuperStar TV, Žena u kavezu u 23.45 (pozicija kanala 006)

Skandinavska kino bomba, jedan od najsupješnijih danskih filmova svih vremena, snimljen po kultnom romanu pisca Jussi Adlera Olsena o policijskom inspektoru Carlu Morcku koji vodi odjel starih slučajeva kojima se više niko ne bavi. Njegov jedini pomoćnik u tome je Assad. Njih dvojica prihvatila su se slučaja misterioznog nestanka političarke Merete Lynggaard, koji ih odvodi duboko u nasilno i bolesno podzemlje naizgled uštirkane i ispolirane skandinavske svakodnevice.

Srijeda, National Geographic, Odred za oluju u 21.00 (pozicija kanala 401)

Dokumentarna emisija koja prati elitni tim za potragu i spašavanje – Texas A&M Task Force 1. Kad je tropska oluja Imelda opustošila jugoistočni Teksas, u septembru 2019. godine, tim se borio da spasi živote…

Četvrtak, HBO 2, Mare iz Easttowna u 23.00 (pozicija kanala 351)

Premijera serije. Nakon što odgovori na poziv da se netko nepoznat šunja komšilukom, detektivka Mare Sheehan prihvata naredbu svog šefa da oživi slučaj neriješene nestale osobe usljed pojačanog pritiska zajednice. Poslije, dok njeni najmiliji proslavljaju zaruke njenog bivšeg supruga Franka, Mare prisustvuje proslavi u čast svoje legendarne pobjede u košarci u srednjoj školi i povezuje se s Richardom, profesorom koji je novi u gradu.

Subota, DOX TV, Majčinstvo u 18.55 (pozicija kanala 405)

Fizičke predispozicije ne čine nekoga automatski olimpijskim sportistom, pa zašto bi sposobnost razmnožavanja morala da primora ženu da postane majka?! Film preispituje postojanje široko prihvaćenog “majčinskog instinkta”, govori o kajanju zbog materinstva i objašnjava zašto žene ne moraju obavezno da iskuse majčinstvo ako žele da zaista budu srećne. Ovaj dokumentarac okuplja nekoliko žena koje su se oglasile o ovoj temi i čiji odgovori obaraju “ideal” materinstva sa svog pijedastala.

Nedjelja, HBO, Scooby Doo u 20.00 (pozicija kanala 350)

U filmu ćemo saznati mnoge tajne i činjenice o omiljenoj ekipi koja već decenijama rješava najsloženije misterije i zadatke. Kako su se Scooby i Shaggy sreli, kako se dvojac potom upoznao s mladim detektivima Fredom, Velmom i Daphne te kako su dospjeli do svog prvog slučaja.