Pregledali smo sedmični program za vas

Nova doza dobrog televizijskog sadržaja stiže i ovog ponedjeljka, a evo šta smo ovaj put iz sedmičnog programa izdvojili za vas:

Utorak, HBO, Svaki tvoj dah u 22.05 (pozicija kanala 350)

„Svaki tvoj dah“ je uzbudljiv psihološki triler o psihijatru (Casey Affleck), čija je karijera dovedena u opasnost kad si njegova pacijentica oduzme život. Kada u svoj dom pozove preživjelog pacijentičina brata (Sam Claflin) kako bi ga upoznao sa svojom suprugom (Michelle Monaghan) i kćerkom, njegov se porodični život iznenada raspadne.

Srijeda, HRT 2, Malo kraljevstvo Bena i Holly u 08.52 (pozicija kanala 046)

Prikazana u više od 130 zemalja, ova animirana serija nastavlja uspjeh svojih prethodnika. Serija je ovjenčana prestižnom nagradom BAFTA, a dolazi iz radionice producenata popularne serije „Peppa prase“Astley, Baker, Davies. Holly, mlada vilinska princeza, još uvijek uči letjeti, a njene čarolije ne ispadnu uvijek kako je zamišljeno. Njen najbolji prijatelj, vilenjak Ben, nema krila i ne može izvoditi čarolije. Ali, vilenjaci su poznati po tome da znaju izrađivati razne stvari, pogotovo igračke. Oni žive u Malom Kraljevstvu – sićušnoj zemlji u kojoj cvijeće i trava nadvisuju i najviše tornjeve.

Četvrtak, CineStar TV, Dječak oluje u 16.05 (pozicija kanala 305)

Prekrasna i savremena adaptacija klasične australijske priče Colina Thiela. Priča započinje kada Michael Kingley, uspješan penzionisani poslovni čovjek i djed, počinje unučici pričati priču iz svog djetinjstva. Priču o dječaku koji je živio s ocem na izolovanom ostrvu u Južnoj Australiji i povezao se sa pelikanom, kojeg je kao dječak spasio i koji mu je promijenio život zauvijek. Njihove izuzetne avanture i vrlo posebna veza imaju dubok utjecaj na sve što mu se u budućnosti događalo te mu je dalo snagu da se dalje bori kroz život.

Subota, National Geographic, Jesti: Priča o hrani: Revolucionari hrane u 21.00 (pozicija kanala 401)

Ovo je necenzurisana priča o hrani. Upoznajte sve – od čipsa do guščije paštete, od naučnih eksperimenata do pop-kulture. U ovoj epizodi otkrijte neke od izuzetnih muškaraca i žena koji su promijenili našu hranu i način prehrane te obnovili kako istoriju hrane, tako i ljudsku.

Nedjelja, FOX Life, Transplant u 18.00 (pozicija kanala 329)

Spajajući zdravstvene zahvate s modernom pričom o imigrantu, „Transplant“ prati Basha, harizmatičnog i talentovanog sirijskog ljekara koji je pobjegao iz svoje ratom pogođene zemlje kako bi započeo novi život u Kanadi. Nakon što spasi nekoliko povrijeđenih ljudi u restoranu gdje radi, Bash dobije priliku da nastavi svoju karijeru u hitnoj medicini. On se pridružuje timu ljekara na užurbanom odjelu za traumu, gdje će morati prebroditi mnogobrojne prepreke dok se prilagođava na život u novoj zemlji.