Pregledali smo sedmični program za vas

Novi pregled sedmičnog programa je pred vama, a ovog ponedjeljka smo za vas izdvojili sljedeće preporuke:

Utorak, FOX, Pravednik u 22.00 (pozicija kanala 328)

Queen Latifah u ovoj akcijom nabijenoj inačici klasika iz 80-tih glumi Robyn McCall, tajanstvenu bivšu agentkinju CIA-e koja širokim spektrom vještina brani nevine ljude kojima je potrebna pomoć. Robyn možda izgleda kao obična samohrana majka, zauzeta odgojem svoje kćerrke tinejdžerke. Ali, u slučaju nepravde, ona potajno preuzima ulogu Pravednika i poduzima sve da donese pravdu onima kojima je najviše potrebna.

Srijeda, 24 Kitchen, Fantastična braća pekari u 20.00 (pozicija kanala 505)

Braća Tom i Henry Herbert slijede stope svojih predaka, posvetivši se plemenitom pekarskom zanatu. Oni putuju Velikom Britanijom s ciljem da podijele svoje veliko znanje i umijeće s radnicima u malim restoranima, pekarama i ugostiteljskim objektima te im istovremeno pomognu da unaprijede svoju ponudu. Pripremaju pristupačnu, jeftinu i zanimljivu hranu bogatog okusa, uključujući mini-burgere, posebno pripremljen tost i jeftine pite. 

Petak, HBO, Češljugar u 16.45 (pozicija kanala 350)

Filmska adaptacija svjetski hvaljenog bestselera Donne Tartt, za koji je 2014. godine osvojila Pulitzerovu nagradu, diči se višegeneracijskom glumačkom postavom koju predvodi Ansel Elgort, kao Theo Decker, i dobitnica Oscara Nicole Kidman, kao gospođa Barbour. Theodore – Theo Decker imao je 13 godina kada je njegova majka poginula u bombaškom napadu u Muzeju umjetnosti Metropolitan. Tragedija mijenja tok njegova života šaljući ga na uzbudljivu odiseju tuge i krivice, pronalaženja i iskupljenja, pa čak i ljubavi. Kroza sve to drži se jedne opipljive nade iz tog strašnog dana… Slike malene ptice okovane za svoju granu. Češljugara.

Petak, CineStar TV, Pobunjenik iz okruga Jones u 20.30 (pozicija kanala 305)

Razočarani dezerter konfederacijske vojske vraća se u Misisipi, gdje povede grupu svojih istomišljenika, dezertera, ali i žena, u pobunu protiv korumpirane lokalne vlasti. Radnja filma se događa u doba Građanskog rata, a prati priču prkosnog farmera Newtona Knighta (Matthew McConaughey) i njegovu pobunu protiv južnjačke politike i kompletnog stanja u tadašnjoj Americi. Knigth bježi s ratišta, udružuje se s nekolicinom malih farmera i lokalnih robova i u okrugu Jones u Misisipiju proglašava svoju državu. Film je inspirisan životom Newtona Knighta, jedne od najkontroverznijih ličnosti američkog Juga.

Nedjelja, National Geographic, Japan: Između neba i zemlje u 20.00 (pozicija kanala 401)

Ova serija se sastoji se od tri dijela i snimana je za vrijeme četiri godišnja doba te prikazuje najljepše lokacije Japana od sjevera do juga. Magične prirodne ljepote ove ostrvske zemlje oduvijek su privlačile interes ostalih stanovnika Zemlje. Bogata tradicija i vrtoglava suvremena ekonomija, gotovo nezamisliv spoj nemogućeg i mogućeg, drevna arhitektura zajedno s najsavremenijih tehničkim dostignućima – sve se to nalazi na jednom mjestu, a upravo ova serija omogućava pogled u poznati, a i manje poznati Japan. Preko vulkana, planine Fudži, južnih ostrva – upoznaćemo japanske tradicije i spiritualnost koje koegzisitraju s trendovima modernog života.