Pregledali smo sedmični program za vas

Pred nama je nova sedmica, a mi smo i ovog ponedjeljka za vas pregledali sedmični program i evo šta smo izdvojili:

Utorak, CineStar TV, Life u 21.00 (pozicija kanala 305)

Nadahnuto istinitom pričom o prijateljstvu između Magnum fotografa Dennisa Stocka (Robert Pattinson) i glumca Jamesa Deana (Dane DeHaan) kad je Stock trebao fotografisati glumca za časopis Life, 1955. godine. Stocku je bilo 26 i bio je napredan za svoje godine kad je ušao u svijet glumačke zvijezde, slobodnoga duha koji je promijenio kulturu nošenja odijela u nošenje traperica i od idola matineja postao idol za kojim se pati. Posao za časopis Life, kojim je trebalo da putuje širom SAD, od Los Anđelesa do Njujorka i u Indijanu, promijenio je Stockov život i proizveo neke od najznačajnijih fotografija toga doba.

Četvrtak, HBO, Q: U središtu oluje u 21.50 (pozicija kanala 350)

Ova serija od šest epizoda prikazuje putovanje kroz lavirint s ciljem razotkrivanja mozga koji stoji iza QAnona. Tokom trogodišnje globalne istrage serija bilježi evoluciju Q-a u stvarnom vremenu s neviđenim pristupom ključnim igračima otkrivajući kako anonimni lik poznat samo kao Q koristi teorije zavjere i informacijski rat kako bi se poigravao internetom, preoteo politiku i manipulisao mišljenjima ljudi. Takođe, propituje posljedice nesputane slobode govora koja prožima najmračnije kutke interneta.

Petak, FOX Life, Koji je tvoj broj? u 21.00 (pozicija kanala 329)

Ally Darling (Anna Faris) svim raspoloživim sredstvima kreće u potragu za svojim najboljim bivšim, nakon što u jednom časopisu pročita tekst da su osobe koje su imale više od 20 veza propustile svoju šansu za pravu ljubav. Njen zgodni novi komšija Colin (Chris Evans) pomaže joj da pronađe bivše momke, dok ona njemu pomaže da izbjegava bivše djevojke. Iako članak u časopisu potakne potragu za najboljim bivšim dečkom, jasno je da je potaknuo i nešto važnije: Ally je u godinama kada shvata da joj ni partner ni posao ni život nisu onakvi kakve je priželjkivala. Našla se na životnoj prekretnici pitajući se je li možda u protekloj deceniji propustila nešto ili nekoga važnog.

Subota, National Geographic, Svih 360°: Cappadocia u 19.00 (pozicija kanala 401)

Otisnite se na ekskluzivnu turneju devet mjesta UNESCO-ove svjetske baštine i upoznajte nevidljive junake koji u pozadini štite prirodna i kulturna čuda da bi osigurali njihov opstanak, kako bi u njima mogle uživati i buduće generacije. U ovoj epizodi otputujte u udaljen dio Turske, u Kapadokiju, koja svake godine privlači milione posjetilaca. Hoće li erozija uskoro uništiti ovo geološko čudo?

Nedjelja, 24 Kitchen, Nigellissima u 17.25 (pozicija kanala 505)

Stavite duh i okus Italije na svoj sto uz pomoć domaćice Nigelle Lawson koja će nam pokazati kako je jednostavno kreirati svježu gozbu od svakodnevnih sastojaka koje možete pronaći u svakom supermarketu. Iako je vjerna duhu italijanske kuhinje, njeni recepti su uvijek brzi i jednostavni, osmišljeni tako da podignu svakodnevnu prehranu na nivo gozbe i to u onda kada večera treba biti brzo na stolu.