Pregledali smo sedmični program za vas

Jeste li za novu dozu sjajnih preporuka iz televizijskog sadržaja? Naravno da jeste, jer smo i ovog ponedjeljka pregledali sedmični program za vas i evo šta izdvajamo:

Ponedjeljak, DOX TV, Desna ruka Jeffreya Epsteina u 20.31 (pozicija kanala 419)

Ovaj tročasovni dokumentarac istražuje moćnu, dobro povezanu i zagonetnu Ghislaine Maxwell, nasljednicu bogatstva porodice Maxwell, čiji je život naglo krenuo nizbrdo kada je upoznala Jeffreya Epsteina, serijskog silovatelja. Ova istraživačka serija otkriva složenu priču o moći, seksu i novcu i vodi do hapšenja kojem je prethodilo odrastanje pod gvozdenom pesnicom oca, medijskog mogula i multimilionera, Roberta Maxwella, nakon čega je čeka suđenje na jesen 2021.

Srijeda, 24 Kitchen, Najzanimljiviji restorani u 20.00 (pozicija kanala 505)

Vodeći britanski kuhari pokazuju voditelju Fredu Sirieixu svoje najdraže restorane u raznim evropskim gradovima gdje zajedno uživaju u njihovim omiljenim jelima te pokušavaju saznati zbog čega su baš ti restorani posebni.

Petak, CineStar TV, Samo za hrabre u 20.45 (pozicija kanala 301)

Zasnovanona istinitoj priči elitne posade vatrogasaca iz Preskota u Arizoni, koja se borila s požarom u Jarnelu, u junu 2013. godine, a u kojoj je život izgubilo 19 članova posade. Kao što većina nas bježi od opasnosti, oni idu prema njemu – oni bdiju nad životima, domovima, svime što nam je drago, te stvaraju jedinstvo koje je usredotočeno na gašenje vatre…

Subota, National Geographic, Vječna planeta: Ekološki Meksiko u 20.40 (pozicija kanala 401)

National Geographic i Rolex istražuju ekoturizam i nastojanja za očuvanje okoline u Meksiku s Alexandrom Rocom te američka okeanska staništa s okeanografkinjom Sylvijom Earle, fotografom Brianom Skerryjem i piscem Maxom Kennedyjem.

 

Nedjelja, Superstar TV, Jedini izlaz u 20.00 (pozicija kanala 006)

Ako ste ranije propustili seriju “Jedini izlaz”, sada je priliko da sebi priuštite to zadovoljstvo. Radi se, naime, o uzbudljivoj sagi zasnovanoj na zastrašujuće realnim situacijama, koja je snimljena   u zajedničkoj produkciji Telekoma Srbija i “Stanković i sinovi”. Radnja serije se vrti oko neobične sudbine Ane Kolar. Žene koja je usljed velikog požara u klubu čije ime nosi i sama serija izgubila muža Sašu. Ali i pamćenje na tu kobnu noć. Poslije vremena provedenog u komi, Ana sa sinom Lukom nastavlja život progonjena čestim noćnim morama i napadima panike. Teško  se miri sa gubitkom supruga. Preokret nastaje šest godina kasnije, kada od nepoznate osobe dobija snimak na kojem vidi pokojnog muža. Povjerovala je da je on i dalje živ. Potraga za Sašom vodiće Anu kroz zamršen krug nasilja, laži i ucjena. I dovešće u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici.