Pregledali smo sedmični program za vas

Serije, igrani i dokumentarni filmovi, kao i sadržaj za ljubitelje dobrog zalogaja… sve to upravo slijedi jer smo i ovog ponedjeljka pregledali sedmični program za vas.

Ponedjeljak, DOX TV, Pepe Muhika: Lekcije iz cvjetne leje u 20.28 (pozicija kanala 419)

Skoro osamdesetogodišnjak, Hose Pepe Muhika poznat je kao najsiromašniji predsjednik na svijetu. On, naime, 70% svojih prihoda poklanja. Pepe Muhika prati život njega i njegove supruge tokom nekoliko godina. Sjedeći u stolici na svojoj maloj farmi, Muhika sa lakoćom objašnjava kako je kapitalizam ukorijenjen u našoj kulturi i kako prouzrokuje gubitak ljudske dimenzije, dok u svojoj prostranoj kancelariji u Montevideu izgleda iscrpljeno, što i nije toliko prijatno…

Utorak, 24 Kitchen, Hrana i vatra u 22.05 (pozicija kanala 505)

Niklas Ekstedt odlazi u Teksas kako bi istražio korijene američkog roštilja. Što je teksaški roštilj i je li zaista moguće izroštijati bilo što? Niklas donosi najbolju hranu “s vatre”.

Srijeda, FOX, Walker u 22.00 (pozicija kanala 305)

Serija se zasniva na istoimenoj dugogodišnjoj seriji “Walker, teksaški rendžer.” Jared Padalecki glumi (“Lovci na natprirodno”) Cordella Walkera, udovca i oca dvoje djece koji ima svoj moralni kod. Nakon dvije godine rada kao tajni agent vraća se u Ostin, samo da bi otkrio još teži posao kod kuće. Pokušaće se povezati sa svojim kreativnim i pažljivim sinom, te tvrdoglavom i ponekad buntovnom kćerkom tinejdžerkom, kako bi izbjegao nesuglasice unutar svoje porodice.

Petak, HBO, Svaki tvoj dah u 21.00 (pozicija kanala 350)

Ovo je uzbudljiv psihološki triler o psihijatru (Casey Affleck), čija je karijera dovedena u opasnost kad njegova pacijentica sebi oduzme život. Kada u svoj dom pozove njenog brata (Sam Claflin), kako bi ga upoznao sa svojom suprugom (Michelle Monaghan) i kćerkom, njegov se porodični život iznenada raspadne.

Nedjelja, National Geographic, Spašavanje Venecije u 17.00 (pozicija kanala 401)

Venecija, jedan od najznačajnijih gradova svijeta. Raspoređena na 118 ostrvaca, kao da leži usred vlastite lagune poput uspavane ljepotice u veličanstvenoj i nepomičnoj vječnosti. Ali s vremena na vrijeme, morske mijene uznemire ovu ljepoticu.