Pregledali smo sedmični program za vas

Sjajni filmovi za sve generacije, briljantan dokumentarac, napeta serija te emisija za ljubitelje dobre hrane – tako ukratko zvuči ovosedmični pregled programa koji smo pripremili za vas:

Utorak, National Geographic, Hidenburg: Novi dokazi u 22.00 (pozicija kanala 401)

Njemački zračni brod Hindenburg se zapalio 06. juna 1937. godine, kada je poginulo je 35 osoba. Hindenburg je 3. maja poletio iz Frankfurta u Njemačkoj, na put prema mornaričkoj vazdušnoj luci Lakehurst u Nju Džersiju. Pri pokušaju slijetanja, odjednom se zapalio. Snimio ga je amaterski fotograf Harold Schenck, a vlada ga 1937. godine nije vidjela – Hindenburg je u suštini ostao nepoznat do nedavno.

Utorak, FOX, Ubijanje Eve u 22.55 (pozicija kanala 305)

Zasnovana na novelama Lukea Jenningsa, “Ubijanje Eve” prati Villanelle (Jodie Comer), psihopatsku plaćenog ubicu, te Eve (Sandra Oh), ženu koja je dobila zadatak da je pronađe i uhvati. Eve je pametna operativka bezbjednosne službe kojoj je dosadno i čiji kancelarijski posao ne ispunjava njena maštanja o tome šta znači biti špijunka. Villanelle je otmjena, talentovana ubica koja voli luksuz koji joj njen nasilni posao pruža. Ove dvije izrazito inteligentne žene, podjednako opsjednute jedna drugom, direktno se sukobljavaju u epskoj igri mačke i miša. Serija je opisana kao spoj brutalne nestašnosti i patosa s britkim humorom, originalnošću i riskantnom akcijom.

 

Srijeda, Food Network, Borba čovjeka i hrane (Adam Richman) u 09.10 (pozicija kanala 515)

Televizijski voditelj i veliki ljubitelj hrane Adam Richman putuje po Americi u potrazi za najboljom lokalnom hranom, istovremeno učestvujući u najvećim izazovima u jedenju.

Petak, CineStar TV, Kuća magičnog sata u 21.00 (pozicija kanala 301)

Ova magična priča govori o desetogodišnjem dječaku Lewisu Barnaveltu koji počinje živjeti sa svojim ujakom u staroj i tajanstvenoj kući. Tu je prije njih živio bračni par koji je pokušao uništiti svijet. Neposredno prije smrti, izradili su sat koji je skriven unutar zidova, a svaki njegov otkucaj označava da je apokalipsa sve bliže. Vrlo brzo će se ispostaviti da je i Lewisov ujak vještac i dječak će se naći okružen magijom i opasnošću, pogotovo kada otkrije sat unutar zidova kuće koji je kreiran da prizove sudnji dan.

Nedjelja, HBO, Ritam tijela u 21.00 (pozicija kanala 350)

Blake Lively glumi Stephanie Patrick, običnu ženu na putu samouništenja nakon što njena oporodica tragično strada u avionskoj nesreći. Kad Stephanie otkrije da sudar nije bio nesreća, ona ulazi u mračan, složen svijet kako bi se osvetila odgovornima i pronašla vlastito iskupljenje. Prema romanu Marka Burnella i u režiji Reeda Morana („Sluškinjina priča“), u “Ritmu tijela” glume i Jude Law i Sterling K. Brown.