Pregledali smo sedmični program za vas

U mnoštvu dobrih filmova, serija i dikumentaraca, ovog ponedjeljka smo iz novog sedmičnog pregleda programa izdvojili sljedeće:

Utorak, FOX, Stumptown u 23.50 (pozicija kanala 305)

Dex Parios je vojna veteranka, koja brine o svom mlađem bratu u Portlandu u državi Oregon. Takođe se bori s PTSP-om , nakon što je u Avganistanu, gdje je radila u vojnoj obavještajnoj službi dok nije preživjela eksploziju u kojoj je smrtno stradala njena ljubav iz djetinjstva. Opterećena velikim kockarskim dugovima i nesposobnošću da zadrži stalni posao, postaje privatna istražiteljka za rješavanje problema u kojima policija ne može učestvovati. Dex rješava razne slučajeve u kojima se dotiču problemi američke svakodnevice i savremene politike od problema s pozicijom američkih Indijanaca do #metoo pokreta. Ali ne na plastičan, propagandni način, već su ovi društveni problemi isprepleteni na način da tematski služe seriji i pomažu razvoju likova.

Četvrtak, HBO, Naši gradovi u 22.00 (pozicija kanala 350)

Nastao prema knjizi Debore i Jamesa Fallowsa, ovaj živopisan, iznenađujući portret građanskog i ekonomskog preporoda koji se odvija u Americi prikazuje grad po grad, izvan vidokruga nacionalnih medija. Realno pozitivan i provokativan pogled na zemlju između njenih obala.

Petak, 24 Kitchen, Kraljica čokolade u 17.00 (pozicija kanala 505)

Kirsten Tibballs je najpoznatija australijska i međunarodno priznata poslastičarka i stručnjakinja za čokoladu. Upravo iz navedenih razloga u Masterchefu je dobila i nadimak Kraljica čokolade. Kirsten je posljednjih 30 godina posvetila svojoj strasti i ljubavi spprema slasticama, prvenstveno se fokusirajući na edukaciju o pronalaženju najboljih sastojaka i na njihovu najbolju primjenu.
Ova 13-dijelna emisija će vas inpirisati inovativnim trikovima i domišljatim kreacijama kako bi oživili i promijenili svoju kuhinju. I da, većinu njenih slastica je moguće pripremiti za manje od 20 minuta!

Subota, National Geographic, Minervin duh u 22.00 (pozicija kanala 401)

U januaru 1968. francuska podmornica “Minerve” nestaje tokom obuke koju je prekinula snažna oluja. Nakon 51 godinu, porodice žrtava su u 2019. uspjele nastaviti potragu za svojim voljenima, uz pomoć najmodernije podvodne tehnologije istraživanja.

Nedjelja, CineStar A&T, Sav novac svijeta u 20.05 (pozicija kanala 302)

Priča prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III (Charlie Plummer) koji je otet, a njegova majka Gail (Michelle Williams) pokušava uvjeriti njegovog djeda, milijardera Gettyja (Christopher Plummer), ujedno najbogatijeg čovjeka na svijetu, da plati otkupninu. Kad stari Getty odbije, otmičari postanu brutalni. U utrci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema unuku ili prema novcu?