Pregledali smo sedmični program za vas

Sedmični pregled programa smo za sve vas pripremili i ovog ponedjeljka, pa evo koji smo TV sadržaj izdvojili ovaj put:

Ponedjeljak, FOX, Veliko nebo u 22.00 (pozicija kanala 305)

Od vizionara Davida E. Kelleya, dolazi napeti triler “Veliko nebo” koji prati detektive Cassie Dewell i Cody Hoyta u potrazi za dvije sestre otete u Montani. Kada otkriju da one nisu jedine nestale djevojke, počinje trka s vremenom…

Utorak, CineStar A&T, Heineken: Otmica kralja piva u 14.00 (pozicija kanala 302)

Amsterdam, 1983. Alfreda Heinekena (Rutger Hauer), jednog od najimućnijih pivara na svijetu i vjerovatno najutjecajnijeg čovjeka u Holandiji, otela je banda mladih razbojnika koja za njega traži otkupninu. Otmičari 21 dan drže magnata okovanog za zid hladne, tijesne ćelije i izvrgavaju ga poniženjima. Ali, kada je otkupnina plaćena i Heineken oslobođen, on kreće u lični osvetnički pohod na svoje otmičare. Prema istinitoj priči o jednoj od najpoznatijih otmica u Evropi, ovo je inteligentan i napet triler u kojem lovac postaje lovina, a do moći se dolazi uvjeravanjem.

Srijeda, Superstar TV, 16 blokova u 10.15 (pozicija kanala 006)

Njujork. Neposredno uoči završetka noćne smjene, mrzovoljni policijski detektiv Jack Mosley (B. Willis) dobije od komandira zadatak da isprati sitnog kriminalca Eddieja Bunkera (M. Def) iz pritvora do sudnice, u kojoj mora svjedočiti. Ostarjeli Mosley umoran je od posla i ovisan o alkoholu, pa želi zadatak obaviti što brže. Ipak, pred njim je najuzbudljivije jutro u životu. Naime, odmah nakon što  preuzme svjedoka-zatvorenika i s njim krene u pravcu suda, nasred ulice ih napadnu naoružani kriminalci, pokušavajući ustrijeliti Bunkera. Mosley ih svlada i pobjegne sa štićenikom u obližnju zgradu iz koje pozove u pomoć svoje kolege. Prave nevolje počnu tek nakon što stignu njegov dugogodišnji partner Frank Nugent (D. Morse) i još nekoliko njihovih kolega. Naime, Bunker na sudu treba svjedoči protiv korumpiranih policajaca, među kojima je i Nugent

Sobota, 24 Kitchen, Vrhunski kurs Gordona Ramsaya u 17.00 (pozicija kanala 505)

Gordon Ramsay radi kao profesionalni kuvar više od 25 godina. Učio je od vrhunskih svjetskih kuvarskih znalaca, a i sam je podučavao neke od najboljih. U ovoj će emisiji pojednostaviti kuvanje, ogoliti ga i naučiti vas da pripremate čudesna jela bez po’ muke. Bilo da već volite kuvati ili krećete od samog početka, Gordon vam predstavlja kuhanje prema savremenim receptima koji su jednostavni i lako dostupni, ali uključuju faktor iznenađenja i imaju “ono nešto”.

Nedjelja, HBO, Kviz u 22.10 (pozicija kanala 350)

Trodijelna dramska serija “Kviz” zasnovana je na nevjerovatnoj i senzacionalnoj istinitoj priči o tome kako su Charles i Diana Ingram pokušali izvršiti “smionu pljačku” na kvizu “Ko želi biti milioner?“. Tog 9. septembra 2001. major Ingram, njegova supruga Diana i jedan pomagač, Tecwen Whittock, koji je sjedio u publici, optuženi su da su prevarom pokušali osvojiti milion funti na najpopularnijem TV kvizu na svijetu. Paru je suđeno zbog zavjere u kojoj su kašljali tokom snimanja kako bi označili tačna rješenja na pitanja s više ponuđenih odgovora koje je majoru postavljao voditelj Chris Tarrant.