Pregledali smo sedmični program za vas

Skuhajte nešto ukusno iz Mayine kuhinje, upoznajte kroz TV sadržaj sve tajne najmisterioznijeg ljudskog organa – mozga.

Zatim se prepustite avanturama najpopularnijih filmskih ostvarenja u koje vas vode Kristijan Bejl, Tom Kruz i Bred Pit.

Ponedjeljak, Superstar TV, Posljednji samuraj u 17.05 (pozicija kanala 006)

U licu neprijatelja i u srcu čovjeka leži duša ratnika. Tom Kruz će nas odvesti u daleku zemlju i još dalju kulturu te nam pokazati kako je zaslužio da bude posljednji samuraj.

Kapetana Nejtena Algrena (Tom Kruz), cijenjenog američkog oficira i stratega, unajmi japanski car kako bi svojoj vojsci omogućio da od najvećeg stručnjaka nauče vještine modernog ratovanja. Istovremeno, car planira modernizovati svoje vojne snage. Međutim, susret s drevnom kulturom japanskih ratnika Algrena fascinira u tolikoj mjeri da ne prestaje upijati njihova znanja. Algren će se odjednom naći usred borbe dviju era i sukoba dvaju svjetova, a moći će se osloniti samo na svoju čast i poštenje.

Utorak, National Geographic, Mozak i nadmudrivanje u 18.00 (pozicija kanala 401)

Od utorka pratite novu sezonu serije „Mozak i nadmudrivanje“, koja je nominovana za nagradu Emi. U njoj svi gledaoci mogu otkriti kako mozak obrađuje informacije o temama poput stresa, ovisnosti, takmičenja, hrane, povjerenja i jezika. Interaktivne igre i eksperimenti sa skrivenom kamerom donose smiješne i šokantne rezultate, a gledaoci dobijaju informacija o tome kako mogu poboljšati pamćenje, bolje spavati noću ili zaraditi više, koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu.

„Mozak i nadmudrivanje“ će vas šokirati okrećući oko vašeg uma na samog sebe i vodeći vas na zabavno i informativno putovanje kroz kilogram i po tkiva koje vas čini osobama koje jeste.

Srijeda, 24 Kitchen, Mayina kuhinja u 10.55 (pozicija kanala 505)

Poznata kuvarica Maya Yacoubi će nas uputiti u tradicionalne tehnike i savjete – od toga kako napuniti smočnicu, do pripreme gozbe za kraljeve! Ovaj put upoznajte recepte nadahnute Srednjim istokom, a već svakog narednog dana Maya donosi sjajne recepte za pripremu specijaliteta koji potiču iz svih krajeva svijeta.

Četvrtak, TV1000 Blakan, Igra pobjednika u 18.20  (pozicija kanala 300)

Prema istinitoj priči, „Igra pobjednika“ je film za sve koji su sanjaju o tome da prevare sistem. Bred Pit glumi glavnog menadžera „Oakland A'sa“ i čovjeka koji sastavlja ekipu te doživljava prosvjetljenje: konvencionalna bejzbolska mudrost nema pravo. Prisiljen da ponovo oformi tim uz ograničen budžet, moraće da nadmudri bogatije klubove. Bivši sportista udružuje se s ekonomistom Piterom Brendom (Džona Hil). Neočekivani partneri regrutuju jeftine igrače koje skauti smatraju nedovoljno dobrima, ali koji su sposobni da osvoje bazu, ostvare pogodak i pobijede. Ovo je više od bejzbola, ovo je revolucija koja će promijeniti staru tradiciju igre.

Petak, CineStar TV, Čudo u 20.45  (pozicija kanala 301)

Temeljeno na bestseleru Njujork tajmsa, „Čudo“ je nevjerovatna inspirativna priča o Augustu, dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Topla i dirljiva priča puna ljudskosti i nade!

August je desetogodišnji dječak koji ni uz 28 operacija nikad nije mogao normalno pohađati školu. Tek sa deset godina roditelji ga ipak upisuju u peti razred osnovne škole. U školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja.

Nedjelja, HBO, Betmen: Početak u 15.35 (pozicija kanala 350)

Kada mu je bilo osam godina, Brus Vejn je pao u jamu na imanju svojih roditelja, gdje ga napadaju šišmiši. Od tada ga progoni strah od ovih životinja. Brus takođe doživljava veliku tragediju kada pljačkaši ubiju njegove roditelje. Kako bi se osvetio, odlučuje upoznati svijet kriminala. Nevolje koje doživljava u svjetskom podzemlju odvode ga u azijski zatvor. U izlasku iz zatvora pomaže mu tajanstveni Henri Dukar, savjetujući ga da ode u snježne planine mističnom učitelju Ra's Al Gulu. Brus savladava tajne borilačkih vještina, ali odbija da svoju novu moć upotrijebi za uništenje Gotama. On uništava učiteljev planinski zamak, bježi na porodično imanje i odlučuje da se obračuna s rastućim kriminalom. Preodijeva se u simbol svojih najvećih strahova – šišmiša i tu počinje priča Betmena.