Pregledali smo sedmični program za vas

Kao i svake sedmice, u ponudi m:tel IPTV-ja vas očekuje dosta zanimljivog sadržaja.

Ponedjeljak, DOX TV, Čovjek delfin u 21.50 (pozicija kanala 405)

Izuzetna priča o Jacquesu Mayolu, roniocu na dah koji je Lucu Bessonu bio nadahnuće za kultni film “ Veliko plavetnilo”. Pratićemo kako je Mayolu put vodio od Japana preko Evrope i Indije do Bahama, upoznati njegove najbliže prijatelje i rođake, uključujući i njegovu djecu, kao i svjetske šampione u ronjenju na dah, Williama Trubridgea, Mehgan Heaney-Grier i Umberta Pelizzarija, koji će nam oslikati portret čovjeka koji je pomjerao granice ljudskog tijela i uma.

Utorak, HBO 2, Matrix 3: Revolucija u 19.00 (pozicija kanala 351)

U trećem dijelu naučno-fantastične sage dolazi do odlučujućeg sukoba čovjeka i mašina, koje nadiru ka posljednjoj slobodnoj teritoriji. Istovremeno, agent Smith prevarama postaje sve moćniji i moćniji da bi na kraju zavladao Mašinama i zaprijetio da će uništiti i stvarni svijet i Matrix. Oracle nudi Neu svoju pomoć, a on, zajedno s Trinity i Niobe, kreće na udaljeno putovanje do mjesta gdje niti jedno ljudsko biće kročilo nije – u samo središte Grada Mašina.

Srijeda, Fox Crime, Mentalist 23.00 (pozicija kanala 307)

U robnoj kući ubijen je Ivor Rasmussen. Koristeći svoje mentalne sposobnosti, Jane na brzinu odgonetne zločin s namjerom da se što prije vrati u sjedište i počne rješavati slučaj Reda Johna. Zbog Janeovih neuobičajenih metoda i štete koje je uzrokovao svojim načinom rada, Minelli slučaj Reda Johna predaje Samu Boscu.

Četvrtak, National Geographic, Ostrvo bezakonja u 21.00 (pozicija kanala 401)

Ovo je serija o ljudima koji su iza sebe ostavili uređenu gradsku svakodnevicu i odabrali drugačiji život u udaljenoj zajednici Port Protection na Aljasci, mjestu bez zakonski određenih granica i lokalne samouprave. Protagonisti se uglavnom bave preživljavanjem, ali ovo nije priča samo o opstanku. Oni idu u lov i ribolov, postavljaju zamke, uzgajaju voće i povrće, ruše stabla kako bi imali ogrev, ali za svaki uspjeh jedan dio vrate u zajednicu.

Petak, 24 Kitchen, Prijatno u 11.30 (pozicija kanala 505)

U kulinarskom šou iz Bugarske, Lora i Stojan će pokazati dva recepta punjenih listova – jedan s punjenim listovima kupusa, a drugi s listovima vinove loze. Pripremiće ih bez mesa, ali to ne znači da će biti lošiji. Za finale će pripremiti baklavu po receptu Stojanove mame.